Pride

Skæiv i Grenland

– Grenland har et kjempepotensial. Det er mange av skeive som ønsker å gjøre ting og møte andre, sier Sondre Moland, leder i den nye organisasjonen Skæiv.

Sondre og Michelle Moland i Grenland Pride.
Publisert

 

Siden 2017 har Grenland Pride eksistert som en aktivitetsgruppe under FRI Vestfold og Telemark. Nå er det slutt. Grenland Pride har skilt lag med FRI, og bak den nye frivillig organisasjonen Skæiv, står folkene i Grenland Pride. Målet er å skape møteplasser, bedre levevilkårene til skeive i Grenland, og å arrangere events og Pride. 

– Grenland har et kjempepotensial. Det er mange skeive som ønsker å gjøre ting og møte andre. Vi skal både tilby møteplasser og arrangementer, og støtte opp om og løfte frem de som allerede gjør ting, eller har lyst til å få til noe, sier nyvalgt leder Sondre Moland, som legger til at Skæiv skal være en medlemsorganisasjon med bredt nedslagsfelt.

– Skeive er en bred gruppe i samfunnet, og organisasjonen skal favne alt fra undergrunns drag-band til Melodi Grand Prix-fester.

Navnet kommer som en blanding av begrepet skeiv og grenlandsdialekten.

– Grenland Pride har flere år brukt slagordet «Præid», og dette var en god anledning til å knytte de to sammen. Begrepet skeiv omfatter alle som identifiserer seg under lgbt+-paraplyen, de som ikke er konforme med vanlige kjønnsbegreper eller på andre måter skiller seg fra det heteronormative synet på kjønn, legning og samliv. Det er også et ord skeive i Norge selv har laget, sier Moland.

– Alle som føler tilhørighet til Pride og skeiv-paraplyen er velkomne. Det er ingen som sjekker legningen din i døra, og uansett om du kler deg som Boy George på 80-tallet, eller kommer i anorak og bare er litt nysgjerrig, er du velkommen hos oss, sier Moland. 

Info: Skæiv på Facebook

Powered by Labrador CMS