Pride

Grenland Pride for femte gang

Ekteparet Sondre og Michelle Moland inviterer til Grenland Pride 9. til 17. september.

– Grenland Pride er for absolutt alle, uansett hva slags merkelapper du lever med, eller uten, sier Sondre og Michelle Moland.
Publisert

Fra 9. til 17. september arrangeres Grenland Pride for femte gang, og det loves en festival med stor bredde. Pride har satt sitt preg på fylket disse fem årene, ifølge arrangørene Sondre og Michelle Moland.

– Grenland Pride startet som Telemark Pride, men fokuserte mer på Grenland fra 2020 for å gjøre plass til flere prider i fylket, noe som har ført til mange suksessfulle bygdeprider. Vi liker å tro vi har hjulpet dem på vei, sier Sondre Moland, leder av Grenland Pride til Blikk.

Grenland Pride er det største arrangementet som skjer for skeive i Telemark.

– Så vi håper det hjelper skeive å med føle seg hjemme her, og å finne hverandre. Ikke minst for at disse møtene igjen kan avle nye aktiviteter, uansett om det er Melodi Grand Prix-fester eller å overta den brune karaokebaren en tirsdags kveld, sier Moland og legger til at Telemark er et av områdene i landet med mest homofobi.

– Og det er jo noe vi fortsatt merker. Personlig har vi fått flagg stjålet, eller kastet i søpla, flere ganger. Vi vet at mange skeive her føler seg utrygge, så det å skape et fellesskap hvor man kan være seg selv er veldig viktig for oss.

Det er ikke mange ektepar som arrangerer Pride-festivaler sammen, men for Sondre og Michelle Moland er det en positiv opplevelse.

– Det er heldigvis lite fordommer mot det i det skeive miljøet, men det er så klart noen som hever et øyebryn og synes det er rart. Vi ser på det som god mulighet for å påpeke at man ikke skal dømme eller anta noens identitet før man kjenner dem. Ikke minst er bifile ofte en litt usynlig identitet i det skeive miljøet, særlig om man ender opp med en partner med ulik kjønnsidentitet. Vi møter mer uvitenhet utenfor det skeive miljøet, men har heldigvis møtt lite fordommer, mest nysgjerrige spørsmål, som en nabo som lurte om vi var søsken … Eller kanskje polyamorøse? 

De er derfor opptatt av at Grenland Pride skal være for alle, og favne bredt.

– Grenland Pride er for absolutt alle, uansett hva slags merkelapper du lever med, eller uten. Vi lager et arrangement for vårt skeive miljø, men her er alle velkomne, uansett om du er nysgjerrig på din egen identitet, eller bare på skeiv subkultur og det skeive miljøet, sier Sondre Moland.

– Vi har egne arrangementer rettet mot familier, ungdom, religiøse, og for de som ikke synes fest er den beste møteplassen, og mye mer.

For fullt program og info: grenlandpride.no

Powered by Labrador CMS