Tobias Santelmann har selv vokst opp på et lite tettsted på Sørlandet og kan ikke komme på en eneste en som kom ut av skapet i hans nærmiljø da han var ung.

Nikolai i skapet

Tobias Santelmann spiller den skjulte homofile etterforskeren Nikolai i «Grenseland». Først når siste episode sendes i desember, får vi vite om det fortsatt er mulig for ham å gjemme seg i skapet.

Publisert Sist oppdatert

Tobias Santelmann spiller politietterforsker Nikolai Andreassen i TV 2s store thrillersatsing «Grenseland». For å beskytte familien sin dekker han over en drapssak. Men det er ikke den eneste hemmeligheten hans. Nikolai er også i skapet både på jobb og i familien. Selv ikke broren og faren hans vet at kjæresten hans er mann.

Moren døde da han var liten, og Nikolai har vokst opp med en far og en bror som begge jobber i politiet. I stedet for å være åpen om at han er homo og har kjæreste, velger han å holde det for seg selv.

– Slik beholder han selv kontrollen over situasjonen, forklarer skuespiller Tobias Santel­­­­­mann.

– Nikolai har en stor frykt for at kollegene i politiet skal se på ham som en mindre kompetent politimann, eller at de begynner å behandle ham annerledes fordi han liker menn. Selv om det er lite sannsynlig at noe av dette vil skje, er frykten likevel høyst reell for Nikolai, sier Santelmann.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS