Gullruten

NRKs Pridefest-sending nominert til Gullruten

Silje Nordnes og Benjamin Baarli Silseth var programledere for NRKs Pridefest.
Silje Nordnes og Benjamin Baarli Silseth var programledere for NRKs Pridefest.
Publisert Sist oppdatert

NRKs 17. mai-sendinger er en tradisjon, og nå er også høytiden eid med direktesendingen «Festen før fasten» blitt en tradisjon. I 2021 ble NRK den den første statskanalen i Skandinavia som dekket Pride i beste sendetid, en sending som nå også blir en tradisjon.

Nå er Pridefest nominert til Gullruten i kategorien Beste eventprogram. Pridefest konkurrerer mot Hev stemmen, P3 Gull og Spellemann 2020.

Monica Aasen, tidligere daglig leder i Oslo Pride, mente i 2021 at NRK-sendingen var en bekreftelse på festivalens betydning gjennom snart 40 år, og at sendingen ikke hadde blitt til uten ildsjelene som har vært med på å utvikle festivalen til det den er i dag.

– Som festival har Oslo Pride gått med sjumilsstøvler. Vi har gått fra å være en fysisk festival til i fjor å oppnå suksess med digital tilstedeværelse. Publikum har vært veldig positive til denne hybride utviklingen, og vi er stolte av å nå kunne bidra i enda større grad til å nå ut til hele den norske befolkningen. Oslo Pride vil få en betydelig større rekkevidde, og et bredere nedslagsfelt, sa Aasen til Blikk i mai 2021.

Gullruten deles ut i Grieghallen i Bergen 7. mai.

Powered by Labrador CMS