Gullruten

NRKs Pridefest-sending nominert til Gullruten

Silje Nordnes og Benjamin Baarli Silseth var programledere for NRKs Pridefest.
Publisert Sist oppdatert

NRKs 17. mai-sendinger er en tradisjon, og nå er også høytiden eid med direktesendingen «Festen før fasten» blitt en tradisjon. I 2021 ble NRK den den første statskanalen i Skandinavia som dekket Pride i beste sendetid, en sending som nå også blir en tradisjon.

Nå er Pridefest nominert til Gullruten i kategorien Beste eventprogram. Pridefest konkurrerer mot Hev stemmen, P3 Gull og Spellemann 2020.

Monica Aasen, tidligere daglig leder i Oslo Pride, mente i 2021 at NRK-sendingen var en bekreftelse på festivalens betydning gjennom snart 40 år, og at sendingen ikke hadde blitt til uten ildsjelene som har vært med på å utvikle festivalen til det den er i dag.

– Som festival har Oslo Pride gått med sjumilsstøvler. Vi har gått fra å være en fysisk festival til i fjor å oppnå suksess med digital tilstedeværelse. Publikum har vært veldig positive til denne hybride utviklingen, og vi er stolte av å nå kunne bidra i enda større grad til å nå ut til hele den norske befolkningen. Oslo Pride vil få en betydelig større rekkevidde, og et bredere nedslagsfelt, sa Aasen til Blikk i mai 2021.

Gullruten deles ut i Grieghallen i Bergen 7. mai.

Powered by Labrador CMS