Sport

Skeivt håndballmesterskap til Norge

Denne uka møtes spillere fra 15 forskjellige land i Oslo for å konkurrere i LGBT Euro Handball Championship. Norske Raballder er en av favorittene.

Raballder Håndball avbildet under Euro Games i København i 2021.
Publisert

Det er Raballder Håndball som arrangerer det uoffisielle europamesterskapet sammen med Norges Håndballforbund Region Øst.

– Torsdag deles lagene inn i et «Recreational level» og et «Competitive level», og alle sluttspillkampene spilles fredag, med finalen på «Competitive level» klokken 18.00, sier Kristian Stakset-Gundersen, leder Raballder Håndball, til Blikk.

– Norge, representert ved Raballder Håndball, har gjennom flere tiår vært blant de mestvinnende lagene i LHBT-vennlige turneringer, og hadde siste internasjonale seier under Gay Games i Paris i 2018. Raballder stiller i år som en av favorittene.

LHBT Euro Handball Championship ble startet i 2013. På et klubbledermøte i Antwerpen i Nederland, ble en gruppe lhbt-håndballklubber enige om å organisere en internasjonal lhbt-håndballturnering hvert år.

Siden den gang har mesterskapet blitt avholdt i bland annet Paris, Berlin og Budapest. I fjor var mesterskapet en del av Euro Games under WorldPride i København og Malmö.

Turneringene planlegges tre år frem i tid, og hvilke byer som skal få den årlige turneringen, avgjøres på et lagledermøte hvert år på LGBT Euro Handball Championship.

Les mer om årets turnering på oslo2022.lgbthandball.com.

Powered by Labrador CMS