Politikk

Vraket handlingsplan

Høyre, Frp og Krf vraket handlingsplanen «Holmestrand i regnbuens farger».

Publisert Sist oppdatert

Ved å forkaste den nylig utarbeidede handlingsplanen «Holmestrand i regnbuens farger» i hovedutvalgsmøtet for kultur, oppvekst og frivillighet, sørget Høyre, Frp og Krf for at den ikke kommer opp til politisk behandling i kommunestyremøtet 14. februar. Det melder Jarlsberg Avis.

Handlingsplanen «Holmestrand i regnbuens farger» er ment å bidra til å sikre at kommunens innbyggere åpent og fritt kan leve sine liv basert på likeverd og gjensidig respekt, uavhengig av kjønn og seksualitet. Målet var å skape en positiv holdningsendring, samt forebygge fordommer, mobbing, trakassering og hatkriminalitet.

Handlingsplanen var oppe til politisk behandling for første gang 6. september i 2023. Den gangen var også Krf, Frp og Høyre skeptiske, og ville ikke vedta planen. De fikk knapt flertall for å sende den ut på høring.

Må løfte blikket

«Handlingsplanen er dårlig skrevet og henger ikke sammen. Den setter en gruppe mennesker i bås. Vi i Frp, Høyre og Krf ønsker ikke å vedta denne planen», sa Sandra De Paula Paiva (Frp) under politisk behandling i Hovedutvalg for kultur, oppvekst og frivillighet 30. januar.

«Nå ble jeg helt satt ut. Hva er det dere tenker? Er det deler av handlingsplanen som skal vekk? Hva er begrunnelsen for dette», spurte Anya Alme (Sv) etter at fellesforslaget ble lagt frem.

«Vi må løfte blikket litt. Få en plan med en visjon og tiltak for Holmestrand kommune. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på denne saken. Noen syns den er bra, andre syns den ikke er så bra. Jeg tror vi må angripe den på en annen måte», svarte utvalgsleder Hedda Wike (H).

Skuffet

Unni Sten har vært en profilert talsperson for Pride og lhbt+personer i Holmestrand i flere år. Hun har også vært involvert i arbeidet med handlingsplanen. I vinter ble hun hedret av kommunen for sitt arbeid med Holmestrand kommunes kulturpris.

Nå er hun skuffet over politikerne i hovedutvalget for kultur, oppvekst og frivillighet. De samme politikerne som vedtok å hedre henne med kulturprisen i vinter.

«Jeg syns dette er leit. Jeg forstår det ikke. Hvorfor kan de ikke vedta handlingsplanen. Det er lagt ned veldig mye arbeid i den», sier hun til Jarlsberg Avis.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS