Pride

IKEA inngår 3-årig samarbeid med Skeiv Verden

Som en del av IKEAs engasjement for mangfold og inkludering vil overskuddet fra salget av Storstomma-bagen gå til Skeiv Verden de neste tre årene. – Vi er glade for samarbeidet med IKEA, sier Skeiv Verden.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år markerer IKEA sin støtte til lhbtq+-samfunnet og Pride-markeringen ved å donere overskudd fra salget av Storstomma-bagen til en veldedig organisasjon. De tre neste årene går pengene til Skeiv Verden. Beløpet tilsvarer rundt 1 million kroner over de neste tre årene.

– Dette er en mulighet for oss å bidra til å styrke Skeiv Verdens viktige arbeid med å skape et inkluderende samfunn for alle, og sikre at lhbtq+-personer, uavhengig av etnisk eller religiøs opprinnelse, har tilgang til trygge miljøer og ressurser som støtter deres trivsel, sier Pia Walle, leder for IKEA Norges arbeid for likestilling, mangfold og inkludering, i en pressemelding.

– Dette er første gang vi samarbeider med en organisasjon over lengre tid, noe som vil gi oss kontinuitet og gi oss mulighet til å jobbe målrettet med dette arbeidet over en lengre periode, understreker Walle.

Kommer godt med

Generalsekretær i Skeiv Verden, Hanne Lyseth, er glad for å inngå et samarbeid med IKEA for de neste tre årene, og understreker at pengene kommer godt med i deres arbeid.

– Og vi er imponerte over hvor grundig IKEA jobber for å skape en inkluderende og trygg arbeidsplass for alle sine medarbeidere. Skeiv Verden vil gjerne bidra med vår brede erfaring med minoriteter inn i et konsern som tydelig arbeider godt med skeive temaer fra før, sier Lyseth og forteller at Skeiv Verden er opptatt av å styrke egne medlemmer, slik at de kan bruke deres unike erfaringer og kompetanse i organisasjonens arbeid.

– Mange av våre medlemmer har bakgrunn fra flukt og forfølgelse i sine hjemland, i tillegg til at flere opplever diskriminering og hatefulle ytringer som en del av sin hverdag i Norge. Pengene vil komme godt med når vi i de neste årene skal styrke innsatsen medlemmene våre gjør for et mer åpent og inkluderende samfunn, sier Lyseth.

Det er femte året IKEA donerer bort overskudd fra salget av Storstomma. Tidligere mottakere av støtten er Skeiv Ungdom, Organisasjonen FRI, og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Powered by Labrador CMS