Urix

Hellas forbyr homoterapi

Forbudet gjelder foreløpig kun mindreårige.

En paradedeltaker flagger med regnbuefargene foran parlamentet i Hellas under pride i Athen i 2019.
Publisert

Konverteringsterapi for mindreårige er nå forbudt i Hellas, melder den greske avisen Ekathimerini. Markedsføring av konverteringsterapi rettet mot mindreårige er også forbudt.

I henhold til den nye lovgivningen må en person gi sitt uttrykkelige samtykke før psykologer eller annet helsepersonell utfører slik behandling eller ellers risikerer bøter og fengselsstraffer.

Den greske helseministeren Thanos Plevris er sterkt kritisk til konverteringsterapi, som han mener ikke støttes av vitenskapen.

– Det var noen falske behandlere som mente at foreldre kan «behandle» barnet sitt for at de skal «vende tilbake til normaliteten», om barnet «valgte» en annen seksuell legning enn heterofil. Åpenbart støttes ikke disse behandlingene av vitenskapen, sa helseminister Thanos Plevris i en tale til det greske parlamentet.

Plevris la til at Hellas også planlegger å forby operasjoner på spedbarn født intersex og babyer født med atypiske kromosomer som påvirker deres reproduktive organer på en måte som ikke passer med tokjønnsmodellen mann og kvinne.

Med det nye forbudet følger Hellas i fotsporene til land som Frankrike, Canada og New Zealand, som allerede har forbydd «terapiformen».

Regjeringen i Hellas har også utarbeidet en handlingsplan fra i år fram til 2025 som skal å fremme likestilling i Hellas.

Powered by Labrador CMS