Yogatimene til instruktøren Silje Alnes er på et relativt lavt nivå og enkle å følge.

Yoga uten fasit

Flere skeive kjenner seg ikke igjen i yogafilosofien om den maskuline og den feminine kraften Shiva og Shakti. Men på Queer yoga slipper du å tenke kropp og kjønn.

Publisert Sist oppdatert

I FRI Oslo og Akershus’ sine lokaler i Tollbodgata tilbys kroppsutfoldelse og avspenning to ganger i måneden. Alle seks deltakere denne onsdagskvelden introduserer seg ved navn og forteller hvilket pronomen de vil at folk skal bruke om dem; hun, han eller hen.

– Hørt om yogaøvelsen båten, spør instruktøren Silje Alnes (24) dem når presentasjonsrunden er ferdig. Hun er utdannet ved Swara Yoga School, med fordypning i pranayama, mantra og meditasjon ved Feeling Soul Good og har drevet med yoga siden 2011.

– I sittestilling tar du tak i baksiden av lårene. Så setter vi oss bakover og løfter bena opp. Press bena sammen, se om vi finner båten. Nå kjenner i hvert fall jeg at jeg ikke har gjort denne øvelsen så mye i det siste, sier Silje.

Flere skeive kjenner seg ikke igjen i yogafilosofien om den maskuline og den feminine kraften, Shiva og Shakti. Noen instruktører presenterer den på en heteronormativ måte når de oppfordrer kvinner til å finne sin feminine kraft og menn sin maskuline.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS