Nyheter

Bekymret for risikosex

Når det veletablerte Saunahuset Hercules stenger, kan det i verste fall føre til mer risikosex på andre arenaer, mener daglig leder i Helseutvalget Rolf Martin Angeltvedt.

Publisert Sist oppdatert

.

Onsdag ble det klart at Saunahuset Hercules i Oslo stenger etter 38 år.

– Det er ikke første gang en sauna i Oslo stenger, men tidligere har vi hatt flere enn én. Når dette er den eneste vi har igjen, er det klart at det merkes, sier daglig leder i Helseutvalget, Rolf Martin Angeltvedt til Blikk.

– Det som ofte skjer når man stenger sånne steder, er at det dukker opp nye arenaer, og det som er bekymringen er at du får arenaer hvor sikrere sex er fraværende, hvor kondomer er fraværende og hvor du har mer risikosex.

.

Daglig leder i Helseutvalget, Rolf Martin Angeltvedt, sier de nå vil fokusere på tilstedeværelse i andre cruisingområder.

– Har ikke vært et hemmelig og skummelt sted

– Hvordan har Helseutvalget samarbeidet med Hercules?

– Vi har lenge distribuert kondomer og være til stede der for hurtigtesting for hiv, i tillegg så har vi hatt tv-skjerm som har vist ulike budskap som har gått kontinuerlig. Når det har dukka opp ting har vi også gått i dialog, særlig nå under korona.

– Opp gjennom årene har samarbeidet mellom Hercules og Helseutvalget vært godt, sier Angeltvedt.

– Dette er delvis fordi vi har fått velsignelse av smittevernmyndighetene. Det har vært en åpenhet i møte med arenaen. Det har ikke vært et hemmelig og skummelt sted.

.

Møtepunkt

Angeltvedt sier Hercules var et skjæringspunkt for Helseutvalget. Der kunne de møte et bredt spekter av menn som har sex med menn.

– Det er et sted hvor du slipper å få spørsmål og fortelle hvor du kommer fra. Og dette er kanskje ekstra viktig for majoriteten av menn som har sex med menn, de som ikke nødvendigvis identifiserer seg som skeive eller homofile.

– Men det betyr jo ikke at de selvidentifiserende homoene ikke bruker saunaen. De er der de også, så dette kan du si var et møtepunkt mellom det åpne og det lukkede miljøet.

Han sier Helseutvalget nå vil rette ekstra fokus på andre cruisingområder.

– Vi skal sørge for å være på ballen. Og så må folk gjerne tipse om arenaer vi burde være til stede.

Powered by Labrador CMS