Sikrere sex

Dongtvang hele året

Varmere vær og våryre menn som har sex med menn betyr mer utendørs-sex i mange av hovedstadens parker og skoger. Helseutvalget innfører derfor dongtvang.

Publisert Sist oppdatert

Nå innfører Helseutvalget «dongtvang», et initiativ for å minne folk om å bruke kondom for å begrense smitten av hiv og andre seksuelt overførbare sykdommer.

I et godt brukt skogholt på Sognsvann har Helseutvalget satt opp «Husk dongtvang»-skilt og hengt opp pulekasser fullstappet med gratis kondomer og glidemiddel.

– Ideen spiller på båndtvang og vi syntes det var en god idé å utvide det til dongtvang i cruisingområdene, sier Rolfr Angeltvedt, daglig leder for stiftelsen Helseutvalget.

Selv i disse PrEP-tider er det ikke til å komme unna at kondomet fortsatt er et godt virkemiddel i kampen mot seksuelt overførbare infeksjoner.

– Det viste seg under pandemien at alle infeksjoner gikk ned, og nå når samfunnet er åpnet opp igjen vil vi at den trenden skal fortsette.

Pulekasser

Helseutvalgets pulekasse sørger for kondomer.

Kampanjen er laget i samarbeid med Per Høj reklamebyrå. Produksjonsselskapet Både Og har laget en rekke radiospotter til kampanjen som skal sendes på P4, og Clear Channel har stilt et 10 meter langt banner til rådighet på Songsvann t-banestasjon med følgende budskap: «Husk dongtvang. Gjelder hele året».

– Helseutvalget leter hele tiden etter nye innfallsvinkler til bruk av kondom, uten å bli beskyldt for å være moralister. Selv om jeg er godt vant til akkurat det, sier Angeltvedt til Blikk.

I tillegg til skilt med dongtvang, har de kjente fuglekassene fylt med kondomer også fått navn: pulekasser.

– Vi lanserte kampanjen i cruisingområdet på Sognsvann i går, og av de vi møtte som cruiset der ble kampanjen godt mottatt. De syntes det var en god idé, sier Angeltvedt.

– Vi vil også fremover øke tilstedeværelse med å tilby hiv-tester på Songsvann og på andre arenaer. I forbindelse med lanseringen tok vi med oss noen frivillige og hadde en liten ruskenaksjon for skape økt trivsel i skogen på Sognsvann.

Powered by Labrador CMS