Skeiv sommer 

Fjorden baby

Ifølge Henrik Asheim er Oslofjorden og fergetilbudet fra byen til øyene noe av det beste man ta gjestene med på. I alle fall før det blir mørkt og mygga kommer.

- De fleste tror jeg har blitt tvunget til fjellturer, men jeg syntes oppriktig at det er utrolig fint, betror Høyres Henrik Asheim Blikk.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står Høyre politiker og partiets skeive aktivist Henrik Asheim, for tur.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

 – Den har vært veldig bra! Har hatt to uker i Portugal med samboeren min, så en tur til Sverige for å besøke broren min som bor der. Men nå er ferien over så nå er det valgkamp for alle penga.

Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Christine Koht! Det er ikke sikkert det hadde blitt en veldig avslappende ferie, men det hadde garantert blitt gøy!

Beste sommerminne?

– Jeg har nok ikke et konkret minne, men sommer for meg har vært å være på familiehytta vi har i Vestfold. Der tilbragte jeg minst 5 uker hver eneste sommer som liten. Det var enorm frihet hvor vi fikk lov til å løpe rundt og da jeg ble eldre så var det også ut med båt med gode venner.

Verste sommerminne?

– Det samme som nok er tilfelle for mange av oss: 22. juli 2011.

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg liker best spontane turer, men jeg har en samboer som er bedre på planlegging. Så jeg har lært av ham at det kan være lurt å ha en plan for hva vi skal gjøre når vi kommer frem. Ellers blir man fort fanget i en serie av turistfeller.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Jeg ville vist frem sommer-Oslo og ikke minst det fantastiske fergetilbudet som går fra byen og ut på øyene. Det er et helt unikt tilbud som åpner Oslofjorden for alle som vil ut og kose seg med sol og bading. Så ville jeg gjort alt jeg kunne for å skjule at så snart det begynner å bli mørkt så er det mygg over alt.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– Jeg har flere år på rad gått på fjellturer i Norge. De fleste tror jeg har blitt tvunget til det, men jeg syntes oppriktig at det er utrolig fint.

Hvilke skeive saker brenner du for?

– Det aller viktigste fremover er å stoppe den utviklingen vi ser i verden hvor skeive blir en mer og mer utsatt gruppe. Under Prideuken i Oslo fikk jeg møte afrikanske aktivister som fortalte om en situasjon som er helt grusom for lhbt-personer i flere afrikanske land. Vi ser det samme i flere europeiske land hvor skeive blir pekt ut som en trussel mot samfunnet. Vi kan ikke la denne kampen stoppe ved landegrensene for det handler om grunnleggende menneskerettigheter.

Hva leser eller ser du på i sommer?

– Denne sommeren har jeg sett alle fire sesongene av HBO-serien "Succession". En helt fantastisk bra serie!

 – Favorittsommerlåt?

 – Jeg har en ny hver sommer. I år har det vært «Padam Padam» av Kylie Minougue.

 

Powered by Labrador CMS