Høyre

Henrik Asheim valgt til ny nestleder i Høyre

Henrik Asheim er valgt som ny 1. nestleder i Høyre, og har funnet kjærligheten med Simon Stisen.

Henrik Asheim.
Publisert Sist oppdatert

Erna Solberg er gjenvalgt som partileder i Høyre, mens Tina Bru er gjenvalgt som 2. nestleder. Nå er også Henrik Asheim valgt inn i toppledelsen som 1. nestleder. Det var en enstemmig valgkomité som innstilte Asheim til vervet.

Henrik Asheim er 38 år, og har vært innvalgt på Stortinget siden 2013. Asheim har vært forsknings- og høyere utdanningsminister i Erna Solbergs regjering. Han har blant annet ledet finanskomiteen på Stortinget, og er tidligere leder av Unge Høyre. I tillegg er han med på å lede Høyres parlamentariske arbeid på Stortinget som 2. parlamentariske leder.

Viktig valgår

Henrik Asheim takker for tilliten og sier at han vil jobbe for at folk skal få mer frihet.

– Tusen takk for tilliten. Vi går snart inn i et viktig valgår og jeg gleder meg til å jobbe sammen med hele Høyre for å sikre flertall til å få gjennomført politikken vår i flest mulig kommuner og fylker. En viktig sak blir å flytte mest mulig makt fra politikerne og ned til folk. Elever må få velge skole, bestemor må få velge sykehjem og du må få velge hvor du skal behandles når du blir syk, sier Asheim.

Fant kjærligheten

I forkant av valget ble Asheim i helgen intervjuet av VG, hvor han kunne presentere sin nye kjæreste, Simon Stisen (31).

Til VG forteller paret at de møttes på Tinder, og forteller at det bare klikket - litt sånn kjærlighet ved første blikk.

«Jeg har vært på en og annen date opp gjennom livet, men det er sjelden det klaffer så med en gang som da vi møttes: Du bare gleder deg til neste gang vi skal møtes og da vi gikk var det en selvfølge at vi skulle treffes igjen», sier Simon Stisen til VG.

Powered by Labrador CMS