Sport

Kristiansund-supporter utestengt i 35 kamper – klubben takker Patrick Berg

Etter eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Bodø/Glimt sa Patrick Berg at han opplevde homofobe rop fra tribunen. Nå er supporteren utestengt.

En KBK-supporter er utestengt etter at han kom med homofobe rop mot Bodø/Glimt-spillerne.
Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Kristiansund på sitt nettsted.

«I vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben.

KBK forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement.

«KBK vil samtidig beklage til Bodø/Glimt og takke Patrick Berg for hans reaksjon på hendelsen. Dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen.

Den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen.

TV 2 har publisert en video der man kan høre de homofobiske ropene.

– Det ønsker vi virkelig ikke i fotballen eller ellers i samfunnet. Jeg sa bare: «Hva tenker du på? Se rundt deg». Det var masse barn rundt ham. Han står og roper de ordene. For meg er det utrolig, sa Berg til kanalen.

– Jeg tenker at de (Kristiansund) bør prøve å oppsøke den personen og eventuelt komme med sanksjoner. Jeg tenker at det er naturlig å utestenge en person som oppfører seg sånn på fotballstadion, fortsatte han.

Nå har Berg fått viljen sin. Kristiansund opplyser også at klubben vil gjennomgå sine egne rutiner for hvordan vaktmannskapene skal reagere ved eventuelle tilsvarende hendelser senere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS