Meninger

Regnbueflaggets fall: En skamplett på vår toleranse

– Vi må tørre å si det i klartekst: River du ned regnbueflagg er du en skamplett for vårt lokalsamfunn og våre verdier, skriver Geir Grønnestad, styremedlem i LO Holmestrand

LO i Holmestrand tolererer ikke at et symbol på kjærlighet, aksept og mangfold blir møtt med hat og fordommer
Publisert Sist oppdatert

Dette innlegget ble først publisert i Jarlsberg Avis. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å sende et innlegg, kan du sende det hit.

I lys av de siste hendelsene der Pride-flagg har blitt revet ned og vandalisert, blant annet på Sande videregående skole og Meny Klokkerjordet i Sande, er det på tide å heve stemmen og si ifra.

LO i Holmestrand tolererer ikke at et symbol på kjærlighet, aksept og mangfold blir møtt med hat og fordommer. 

Styremedlem Geir Grønnestad i LO Holmestrand

For oss i LO er det viktig at alle kan være seg selv og føle seg trygge i kommunen vår. Både på arbeidsplassen og på fritiden.

Vi må spørre oss selv: Hvilken kommune ønsker vi å leve i? En kommune der frykt og fordommer hersker, eller en kommune der kjærlighet og aksept står sterkt?

Pride handler om så mye mer enn bare feiring og regnbueflagg. 

Det handler om å synliggjøre de som så ofte blir usynliggjort, verne om de som blir mobbet, sjikanert og trakassert, kjempe for likeverd, og om å skape et trygt rom for alle. Det handler om å si at vi ikke godtar diskriminering av noe slag.

Å rive ned et Pride-flagg er ikke bare et feigt og smålig angrep på et enkelt tøystykke, det er et direkte angrep på enkeltmennesker i ditt lokalmiljø. 

Det er et hatefullt budskap om at naboer, klassekamerater, kollegaer, bekjente ikke er velkomne, at de ikke hører hjemme i vår kommune. At de ikke har samme menneskelige verdi.

Vi må stå opp for mangfold og vise at vi står sammen med alle. Vi må heve stemmene våre mot diskriminering, rasisme og fordommer, og vi må vise at kjærlighet har sin rettmessige og sentrale posisjon også i Holmestrand kommune.

LO i Holmestrand ønsker å si tydelig fra at vi ikke kan la noen få individer ødelegge det vi har bygget sammen. 

Vi må derfor fortsette å kjempe for et lokalsamfunn der alle kan føle seg trygge, respekterte og elsket, og tørre å si i klartekst: river du ned regnbueflagg er du en skamplett for vårt lokalsamfunn og våre verdier.

Powered by Labrador CMS