– Jeg var veldig forsiktig i starten. Jeg sliter ennå med å si at jeg er homofil. Målet mitt nå er å tørre å kysse en gutt foran andre ute på byen, sier Ole André Lerang.

Alene på banen

Ole André Lerang sto fram i Stavanger Aftenblad for tre år siden for å oppmuntre andre homofile toppidrettsutøvere til å stå fram. Men ingen andre har tort å komme på banen.

Publisert Sist oppdatert

Ole André Lerang visste han likte gutter allerede da han var 13 år gammel. Men å være åpen homo og drive med håndball, det var ikke forenlig, trodde han. Han var innstilt på å leve skjult livet ut.

– I starten var det ikke så tungt, men etter hvert ble jeg mer og mer nedfor. Å bære på denne hemmeligheten påvirket alle områder i livet, både på og utenfor håndballbanen. Jeg trakk meg vekk fra sosiale settinger, og opplevde det som ubehagelig da kompiser begynte å stille spørsmål om kjæresterier, forteller Ole André, som har spilt for Viking og Stavanger håndball siden han var 16–17 år gammel.

I år spiller målvakta sin åttende sesong i eliteserien, denne gangen for Sandnes Håndball. Han regnes som en av de beste keeperne i eliteserien denne sesongen.

Stereotypien om femininitet …

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS