Nakhane er også forfatter, i 2015 debuterte han med romanen «Piggy Boy’s Blues», som utforsker identiteten til historiens tre svarte hovedpersoner. Dens episodiske struktur er inspirert av Bibelen, og av moras fortellinger. – Hun er en utrolig historieforteller, forteller Nakhane som har studert litteratur ved universitet Wits i Johannesburg.

Frihet med fantomsmerter

Nakhane startet karrieren som åpen homofil i Sør-Afrika. For ham personlig var det en større kamp å komme ut som ikke-troende.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er stolt av hvor jeg er nå. Det har skjedd meg en hel del. Jeg har overkommet mye, ikke alt, men jeg er på vei, forteller den sør-afrikanske musikeren, skuespilleren og forfatteren Nakhane til Blikk.

Han har nettopp fortalt at han ikke vil være et forbilde, verken som homofil eller på noe annet område. Han kan ikke gå rundt og tenke at hans liv skal være «til inspirasjon», som han sier. Det er musikken hans, den som har som mål å forene stemningen fra en Bowie-b-side med en sørafrikansk versjon av Nina Simone, som må være sterk, og inspirerende.

– Det hender jeg får meldinger fra unge som skriver at de vil være som meg. Det er helt feil. Jeg pleier å svare dem at om de blir inspirert av å se meg være meg selv, så er det ikke en oppfordring om å bli meg. De må eventuelt se det som en oppmuntring til å være seg selv.

Samarbeid med Anohni

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS