Stian Grastveit drømmer om å bli verdensmester på ski. Samtidig vil han gjerne huskes som en som gjorde noe for homokampen. – Jeg har sett for meg mange ganger at jeg skal gå i mål med det norske flagget sammen med regnbueflagget.

Endelig i riktig spor

Stian Grastveit har aldri vært på et skeivt utested, eller ute i miljøet. Men etter skisesongen skal Norges første åpne langrennsløper gå i pride-paraden og kanskje danse på Elsker.

Publisert Sist oppdatert

Ikledd lang svart frakk, høyhalset grå genser og et grått skjerf, er det lite ved antrekket hans som røper at vi har en toppidrettsutøver stående foran oss. For å være ærlige, så hadde vi kanskje ventet oss et mer sportslig antrekk, i det minste et fleece-innslag i hverdagsantrekket til en av Norges 40 beste skiløpere.

I juni i fjor postet 23-åringen sitt «komme ut»-innlegg på Instagram og Facebook, og på nyåret ble han kåret til Gaysirs lhbt-topp 2019. Men veien dit har vært bakglatt og tøff. Det skal vi høre mer om senere, først vil vi vite mer om skiløperen Stian Grastveit.

– Denne sesongen har vært din beste hittil med 35. plass i norgescup og 42. plass i skandinavisk cup. Har du noen ritualer før du går konkurranser?

– Jeg tror jeg er den eneste langrennsløperen som må ha parfyme på meg før konkurranser. Jeg dusjer alltid før løp og da må jeg alltid vaske håret to ganger. Deretter hårvoks og parfyme. Noen synes sikkert at det er irriterende, sier han og ler godt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS