Urix

Ni menn dømt til korsfestelse og steining

Ni menn er dømt til døden av en Houthi-domstol i Jemen etter anklager om sodomi.

«For å dekke over brutaliteten, anklager houthiene folk for umoralske handlinger, spesielt de som motsetter seg dem», heter det i en pressemelding fra Human Rights Watch.
Publisert Sist oppdatert

Houthier er en sjia-muslimsk opprørsgruppe som opererer i Jemen, og som kontrollerer store deler av landet. Opprørsgruppen er kjent for å forfølge lhbt-personer ved hjelp av vilkårlige arrestasjoner, tortur, voldtekt, og andre former for seksuell vold, trusler og trakassering.

Rettssaken, som angivelig fant sted 23. januar, resulterte i domfellelse av 32 menn. Ni av dem ble dømt til døden, som inkluderer korsfestelse og steining, mens 23 ble sendt i fengsel i opptil 10 år. Tre av mennene ble også dømt til offentlig pisking.

En forsker på Jemen og Bahrain hos Human Rights Watch, Niku Jafarnia, sier i en uttalelse at rettssaken viser en «forferdelig forakt for rettsstaten».

«Houthiene utsteder dødsdommer og utsetter menn for offentlig mishandling uten et skjær av rettsprosess. Houthiene bruker disse grusomme tiltakene for å ta bort oppmerksomheten fra sviktende styring og manglende evne til å tilby befolkningen grunnleggende behov», sier Human Rights Watch i en pressemelding.

«For å dekke over brutaliteten, anklager houthiene folk for umoralske handlinger, spesielt de som motsetter seg dem. Houthiene må umiddelbart avslutte bruken av dødsstraff og andre former for grusomme og nedverdigende straffer, og sørge for en rettsprosess for de som er tiltalt», heter det i pressemeldingen.

 

 

Powered by Labrador CMS