Teater

Ian McKellen ved godt mot etter fall fra teaterscene

Den 85 år gamle skuespillerveteranen Ian McKellen er «ved godt mot» etter at han falt fra scenen under en forestilling og havnet på sykehus i London mandag.

I tillegg til en lang og mangslungen skuespillerkarriere, er Ian McKellen (midten) også aktivist for LHBT+-rettigheter. I 2005, etter å h ha gjort suksess som Gandalf i Ringenes Herre-filmen, deltok han i Pride-paraden i Oslo sammen med kollega Sean MacGuire.
Publisert

Legene regner med at skuespilleren vil bli fullt restituert etter uhellet. En talsperson for Noe Coward Theatre sier McKellen er «ved godt mot» etter uhellet.

McKellen spilte rollen som John Falstaff i teaterets oppsetning basert på Shakespeares «Henry IV» – del en og to. I en kampscene med rollefigurene Henry Percy og prinsen av Wales, mistet han fotfestet og falt over scenekanten. En BBC-journalist som var til stede i Noel Coward Theatre, sier publikum kunne høre McKellen rope ut i smerte.

– Han så ut til å snuble mens han var på vei nedover scenen for å innta en mer aktiv part. Han fikk mer fart på vei ned og falt ned rett foran publikum, sier Paul Critchey, som satt i salen og ble vitne til fallet.

Teateret ble tømt mens McKellen fikk behandling av ambulansepersonell før han ble ført til sykehus.

85-åringens karriere strekker over seks tiår og inkluderer en rekke klassikere av Shakespeare og Ibsen, mens han de siste årene også er kjent som Gandalf i Ringenes Herre-filmene og Magneto i «X-Men».

Han har fått en Tony-pris og flere Laurence Olivier-priser, er nominert til Oscar to ganger og til en rekke britiske Bafta-priser.

Skuespillerveteranen har også vært en aktivist og pådriver LHBT+-folks rettigheter. Det var lenge kjent blant skuespillerkolleger at han var homofil og sto offentlig fram med legningen sin i 1988. Han har sagt at han skulle ønske han hadde stått fram tidligere og dermed kunne engasjert seg politisk tidligere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS