Urix

Ian McKellen må droppe turné med teaterforestillingen

Den folkekjære skuespilleren Ian McKellen blir ikke med på turneen til teaterforestillingen «Player Kings», etter at han falt og skadet seg da han spilte i stykket i London i juni.

Ian McKellen er på bedringens vei etter fallet fra teaterscenen 17. juni. Men noen turné blir det ikke på skuespillerveteranen.
Publisert Sist oppdatert

– To uker etter uhellet mitt på scenen fortsetter skadene å bli bedre dag for dag. Det er med den største motvilje at jeg har akseptert legenes råd om å passe på at jeg blir helt bra igjen ved ikke å jobbe i mellomtiden, heter det i en uttalelse fra skuespillerveteranen (85).

Ian McKellen skulle turnert på hjemmebane i Storbritannia med Nöel Coward-stykket i tiden 3. til 27. juli. Nå stepper i stedet hans reserve, den langt mer ukjente David Semark, inn i rollen som Sir John Falstaff – en karakter beskrevet som en «fet, forfengelig, skrytete og feig adelsmann».

– Jeg hadde gledet meg til å bringe «Player Kings» til teatergjengere i Bristol, Birmingham, Norwich og Newcastle, medgir McKellen, kjent og folkekjær fra innsatsen som trollmannen Gandalf i «Ringenes Herre» og «Hobbiten», og som Magneto i «X-Men».

Men han er også en høyt respektert og prisbelønt teaterskuespiller, som gjerne tolker Ibsen og Shakespeare.

«Player Kings» er ifølge BBC en såkalt kondensering av sistnevntes «Henry IV» – del én og to. Det var i en kampscene med rollefigurene Henry Percy og prinsen av Wales, at McKellen i rollen som Falstaff mistet fotfestet og falt over scenekanten – rett foran publikum.

David Semark overtok Falstaff-rollen, og McKellen sørger for å forsikre publikum om at Robert Ickes stykke «forblir like strålende som alltid» – også i hans eget fravær.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS