Oslo Pride

– Mulig å gjennomføre Pride-arrangement i Oslo utover høsten

Oslo politidistrikt mener Oslo Pride kan arrangere parade til høsten. – Når det gjelder ønske om å gjennomføre Pride arrangementet som ble avlyst før sommeren har vi god dialog med arrangøren av Oslo Pride, sier Harald Nilssen, stabssjef i Oslo politidistrikt, til Blikk.

Flere tusen gikk i solidaritetsparaden lørdag 25. juni, til tross for at Oslo Prides offisielle parade ble avlyst.
Flere tusen gikk i solidaritetsparaden lørdag 25. juni, til tross for at Oslo Prides offisielle parade ble avlyst.
Publisert

Pride-paraden ble avlyst etter masseskytingen i Oslo sentrum 25. juni, bare timer før den etter planen skulle starte. Bakgrunnen var risikovurderinger og råd fra politiet.

Nå mener Oslo politidistrikt at Oslo Pride skal kunne arrangere parade i løpet av høsten.

– Oslo politidistrikt har lang erfaring med å forberede ulike arrangementer. Det meste av arbeidet gjøres på forhånd med dialog og forebyggende arbeid. I tillegg ressurssetter vi arrangementer etter behov, sier stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt til Blikk.

Tidligere Oslo Pride-leder Inger Kristin Haugsevje sa i et intervju med Blikk tidligere denne uka at det er uklart om det blir prideparade i Oslo i år.

– Det er ingenting vi ønsker oss mer enn å invitere til parade, men sikkerheten til publikum kommer først, sa Haugsevje til Blikk.

Dialog og forebyggende arbeid

Oslo politidistrikt skriver i en e-post til Blikk at det har vært avholdt flere lhbtq+ arrangementer i Oslo politidistrikt i sommer. Flere av disse har det vært dialog med politiet om og det har vært gjennomført selvstendige vurderinger rundt hvert arrangement. Enkelte arrangementer har vært ressurssatt etter behov.

– Når det gjelder ønske om å gjennomføre Pride arrangementet som ble avlyst før sommeren har vi god dialog med arrangøren av Oslo av Pride, og mener det skal være mulig å gjennomføre arrangement i Oslo politidistrikt utover høsten, sier Harald Nilssen, stabssjef i Oslo politidistrikt, til Blikk.

Oslo politidistrikt har lang erfaring med å forberede ulike arrangementer.

– Det meste av arbeidet gjøres på forhånd med dialog og forebyggende arbeid. I tillegg ressurssetter vi arrangementer etter behov.

Terrortrusselnivået fra PST er satt til nivå 4 – høy.

– Dette betyr at flere aktører har evne og vilje til å gjennomføre terror i Norge. Oslo politidistrikt vil gjøre selvstendige vurderinger knyttet til enkeltarrangementer og håndtering av disse basert på det overordnede trusselbildet, sier Nilssen til Blikk.

Powered by Labrador CMS