SKEIV SOMMER

Nora Mehsens skeive sommer

Tidligere har Nora Mehsen tilbrakt sommerferien i et fossefall, som hulder med blond parykk. Det var ikke hennes sterkeste øyeblikk, rent estetisk. I år blir det heldigvis færre huldre og flere fjellturer.

Publisert

Nora Mehsen (32)

Rådgiver i likestillingsavdelingen i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), samfunnsdebattant og spaltist i Morgenbladet

Går snart over i ny stilling i EØS-midlenes sekretariat

Mehsen ble i 2017 kåret til Årets homotopp av nettstedet Gaysir

Hei, Nora! Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Fjelltur x 2, henholdsvis med min gode venn Emma og hunden min Habibti og kjæresten min Kristina og beste svigermor. I tillegg jobber jeg med å utvikle et kurs i antirasisme for Norsk Folkehjelp og forbereder meg til flytting til Brussel!

Hvilken lhbtqi+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Vel, nå var det Emma som planla den fjellturen vi nettopp var på, med stor suksess. Hun er senior på fjell, jeg er lærling.

Beste sommerminne?

– En sommer hjemme i Stokke for nesten 20 år siden, da jeg hadde sommerjobb på Statoil (som veganer), men viktigst av alt: Reket rundt med søsteren min Lili og hunden vår Lassie (RIP) og var på morellslang hos naboene.

Verste sommerminne?

– Kanskje den sommeren jeg hadde sommerjobb som hulder? Meg med blond sleten parykk viftende teatralsk i et fossefall. Ikke mitt sterkeste øyeblikk, sånn estetisk.

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Ja, til spontane turer. Ja, til at noen andre planlegger.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge?

– Hundeparken på Ekeberg. Litt kunst, mye hund.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– At jeg deltar i en ukentlig hekleklubb med moren min. Har produsert to og en halv pung så langt.

Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Rettigheter til transpersoner er en av flere saker jeg brenner for. Særlig i lys av undersøkelsen som nettopp kom om levekår og seksuell orientering og kjønnsmangfold. Én av fire transpersoner sier at de har blitt utsatt for trusler om vold og om lag én av tre har opplevd seksuelle overgrep. Funnene skriker etter å bli fulgt opp med handling.

Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Protest. Og party kan være en av mange former for protest.

Hva leser du/ser du på i sommer?

– Har gått mye i Dawson’s Creek og Morgenbladet så langt i sommer. Men har endelig fått kjøpt meg «Vi puster fortsatt» av Yohan Shanmugaratnam. Den ser jeg veldig frem til å lese.

Favorittsommerlåt?

– Alt av Taylor Swift. Men jeg kommer alltid tilbake til «22».

Powered by Labrador CMS