Podkast

– Alle menn er horer

Trashfilm-kongen Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen og regissør Jan Dalchow utforsker livets dype spørsmål i podkasten «Livet mellom linjene». – Satan kommer, men sammen skal vi omfavne alle fasetter av menneskelivet, erklærer duoen.

– Problemet med mange homoer er at de absolutt skal inn i det A4-forstadslivet, hvor alt er en modell av det heteronormative, sier Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, som sammen med Jan Dalchow er aktuell med podkasten «Livet mellom linjene».
Publisert Sist oppdatert

– Flatlus, onani eller tanker om å gjøre andre vondt? Du må lære deg å si alt til terapeuten. Hva er problemet? Er du pen og sjelelig «schtøgg»? Eller en kjedelig akademiker som ingen vil ta på? Der det er vilje er det håp, hevder Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen og Jan Dalchow.

Lars Daniel Krutzkoff

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er filmregissør og skribent. Mest kjent for å ha innført trashfilmen til Norge. Har vunnet flere internasjonale filmpriser. Han var også han blant var en av de første som lagde såkalt dramatisert montasjeradio for NRK.

I tillegg har han undervist i filmmanusskriving, og er fast gjestelærer på Høgskolen Kristiania.

Jan Dalchow

Jan Dalchows begynte karrieren på 80-tallet i idealistisk kulturradio for deretter og være med å etablere den kommersielle suksessen Radio 1. 

Siden 1995 har han vært en prisbelønt dokumentarprodusent og regissør. Dalchow har også erfaring med musikkproduksjon og jobbet som filmkonsulent. Han er en av Norges mest populære reklamestemmer.

Radiopionerene som nå er mest kjent som henholdsvis trashfilmkonge, regissør og reklamestemme, utforsker livets dype spørsmål i podkasten «Livet mellom linjene».

Blikk møter duoen i Folketeaterpassasjen, som Krutzkoff Jacobsen mener minner om Paris, hvor han, ifølge seg selv, var horete i sine yngre dager.

– Satan kommer, om du vil eller ikke, men sammen skal vi omfavne alle fasetter av menneskelivet, beskriver duoen podkast-prosjektet.

Underlivet og overlivet

I podkasten «Livet mellom linjene» prater Krutzkoff Jacobsens og Dalchow over flere episoder om de viktigste utfordringene du møter fra ungdom til død. Med utgangspunkt i både livet, underlivet og overlivet. Løselig basert på Krutzkoff Jacobsens «Den lille boka om livet - og mulighetene for frihet.»

«Alle kommer i fengsel, men for de aller fleste av oss er det det fengselet vi bygger rundt oss selv. Alt det vi gjør, selv om vi ikke vil. Og ikke minst, det vi IKKE gjør, fordi vi ikke tør. Og hva gjør vi med det???» spør duoen i podkasten.

«Svaret» kommer i samtalene, totalt uformelle av natur.

Episodene er delt opp i forskjellige livsepoker, tida fra du er 15 til 20 år, 30 til 40 og så videre. I tillegg kommer en rekke temakapitler.

– Det som er morsomt med Jan og meg, er at vi er såpass gamle nå ..., begynner Krutzkoff Jacobsen.

– Ja, hvor gamle er dere?

– Nei, la oss snakke om noe annet, sier han og spør:

– Hvor gammel er jeg på Wikipedia?

– Vi er veldig gamle, men ikke pensjonister heldigvis, sier Dalchow.

Et kjapt søk på Internett viser at Krutzkoff Jacobsen er 62, ifølge Wikipedia. Noe han protesterer sterkt imot.

– Nei, jeg er 61!

Dalchow er hakket yngre.

– Jeg er 55 år.

– Men poenget er: vi har denne erfaringen i alder. Radio var jo noe av det første vi begge lærte oss. Så vi har den tryggheten som ligger i å være uformelle, og ikke være flinkiser. Vi legger podkastene ut uredigert, selv om noen kanskje burde vært redigert. Men vi er opptatt av at man skal ta det for det det er, sier Krutzkoff Jacobsen.

– Vi har ikke en definert målgruppe. Personlig synes jeg det er fint å snakke om perioden 15 til 25 år, nå som jeg er 55. Vi får ryddet litt opp i tidligere liv, og det er jo bra, sier Dalchow.

Utenforskap

Ifølge podkasten falt Krutzkoff Jacobsen til ro i livet da han fylte 40 år.

– Ja, for da traff jeg den store kjærligheten! Før den tid levde jeg livet som et kunstnersinn, og på lik linje med Lillebjørn Nilsen forstod jeg at det å være et kunstnersinn betød å aldri falle til ro, sier trashfilmskaperen og forelseren, som i dag lever et godt liv på Frogner i Oslo.

– Er dere glade dere ikke er 15 år i dag?

– Ja, på en måte. Men samtidig er jeg på en måte lei meg. All den kunnskapen vi har nå, som jeg gjerne skulle hatt den gang, ser jeg at kunne gjort livet den gang mye bedre. Men, jeg er ikke sånn som går og grubler på det. Jeg har gått nok i terapi til i forhold til det. Og jeg hadde en fantastisk barndom, sier Dalchow.

– Utenforskapet kan være trist, men samtidig veldig romantisk, eller?

– Jeg er jo både utenfor og innafor, sier Krutzkoff Jacobsen.

– Jeg er veldig glad i utenforskapet. Jeg opplever, og nå er jeg fordomsfull, sier Dalchow med henvisning til når han er i familieselskaper og snakker med folk som er veldig A4:

– Så opplever jeg det som veldig trist. Og de opplever at livet jeg forteller om er veldig spennende. Men er vi så langt unna hverandre? De som lever A4-liv må jo ta noen egne valg. Når man fyller leiligheten sin med bokstaver som H O M E, og L O V E ... Da er det noe som mangler ...,

Krutzkoff Jacobsen mener vi må ta det beste fra alle ideologier for å lage et vellykket samfunn.

– Problemet med mange homoer er at de absolutt skal inn i det A4-forstadslivet, hvor alt er en modell av det heteronormative. Mange heterofile lever vidunderlige liv, men hvorfor skal vi homoer adoptere det? Vi menn er horer! Det er ikke kvinner som er horer, det er menn. Og det tror jeg mange heterofile menn misunner oss homoer. Vi kan leve det ut. Det kan ikke de, sier Krutzkoff Jacobsen.

Hør og se «Livet mellom linjene» YouTube

Powered by Labrador CMS