Masseskytingen

– Utestedene rundt C. J. Hambros plass er et lite univers

Statsminister Jonas Gahr Støre traff ansatte på London Pub, Per på hjørnet og Herr Nilsen i dag. Til Blikk sier statsministeren at han vil gå i regnbuetog neste helg.

(f.v.) Avni Fetisi, daglig leder på London Pub, statsminister Jonas Gahr Støre og bartender på London Pub Tor-Arne.
Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte i dag ansatte på London Pub og Per på hjørnet i dag. Statsministeren ville følge opp de ansatte etter terroren natt til 25. juni.

– Jeg inviterte de ansatte hjem til meg i statsministerboligen uke etter skytingen. Da var det tettere på, og folk var mere preget. Men samtidig var de samlet. De sto sammen, sier Jonas Gahr Støre til Blikk.

– Det som gjør inntrykk på meg, er at disse tre utestedene, London Pub, Per på hjørnet og Herr Nilsen, er et lite univers. De som jobber her døgnet rundt, de kjenner lokalmiljøet og døgnrytmen, og de står sammen alle sammen. Den støtten de viser hverandre, og kundene gjør inntrykk på meg. Nå, når jeg er her i dag, ser jeg hvor sterk solidariteten dem imellom er, sier Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre i samtale med ansatte på Per på hjørnet og London Pub.

Statsministeren i regnbuetog

I dag kom nyheten om at gaten utenfor de tre utestedene skal males i regnbuefarger. Rosenkrantz gate vil bli malt i regnbuefarger på strekningen mellom Per på hjørnet, forbi London pub og frem til Eilefs Landhandleri, som en reaksjon på terroren natt til 25. juni.

– Det er flott. Og neste helg blir det regnbuetog. Jeg tror og håper at mange vil slutte seg til markeringen lørdag 10. juni.

– Har statsministeren selv tenkt å gå?

– Ja, det er planen!

Nylig ble det kjent at et ektepar på Fagernes fikk et hatbrev i posten. I et Facebook-innlegg mandag 29. august viste Karoline Granum fra Leira i Valdres fram et hatbrev rettet mot henne og kona Tina Granum. Avsenderen tolererer ikke at de to kvinnene lever i et likekjønnet ekteskap med to små gutter på tre og fem år.

– Jeg ringte dem nå i ettermiddag og pratet med dem. Det var en fin opplevelse. Det er to modige damer, som har opplevd noe veldig uhyggelig. De er et ektepar med to barn, og så opplever de dette hatet. Det er ikke bra. Men samtidig er det oppløftende, fordi de har ikke tenkt å la dette hatet passere, sier statsminister Jonas Gahr Støre til Blikk.

Powered by Labrador CMS