
Homoerotikk fra Kazaky
Gruppa Kazaky slapp i dag en karantemusikkvideo til låta «F**king Beautiful». Se den på Blikk nett.
«F**king Beautiful» drypper av homoerotikk og er sterkt inspirert av boybands fra fordums tider.
Slettet på TikTok
Å produsere musikkvideoer i karantenetider byr på utfordringer, og Kazaky er ikke kjent for sosial distansering. «F**king Beautiful» er erotisk, men samtidig innen for grensene til YouTube. Det samme kan ikke sies om TikTok, som ikke bare slettet videoklipp fra musikkvideoen, men slettet like godt kontoen til Kazaky med begrunnelsen «harmful content» ... kanskje plattformen egentlig mente å si «gay propaganda»?
Blikk er ikke prippen. Se hele musikkvideoen nederst i saken.

Hvem er Kazaky?
Kazaky beskriver seg som «sjokkerende, sexy typer som serverer en utrolig kombinasjon av maskulin skjønnhet og koreografi som utfordrer sansene.»
Det første livstegnet til Kazaky kom i september 2010 med låta og videoen «In The Middle», som med en eksplosiv koreografi, kjapt skaffet gruppa en stor og skeiv tilhengerskare verden over.
Via YouTube får flere og flere øynene opp for denne gjengen b-boys i høye hæler og guttas valentinsvideo «Love», sørget for enda flere fans med tida. Blant fansen finner vi også Madonna, som brukte gutta i videoen til låta «Girl Gone Wild».
Kazaky består av Kyryll Fedorenko, Artur Gaspar og Artemiy Lazarev, og sammen må de sies å være en fremmed fugl i det ortodokse og konservative Ukraina. Homoseksualitet er ikke forbudt, men de fleste skeive velger å leve skjult på grunn av de negative holdningene som er svært utbredt blant folk.
Under radaren
Men Kazaky er likevel ikke alene om å flagge regnbuefargene. Mange husker nok dragdronninga Verka Serduchka, iscenesatt av den ukrainske komikeren Andrey Danilko, som deltok i Eurovision Song Contest i 2007. At en dragqueen ble valgt til å representere Ukrainia, ble for drøy kost for ukrainske nasjonalister som krevde at Serdyuchka skulle trekke seg fra konkurransen.
Enn så lenge har Kazaky fløyet under radaren til nasjonalistene og de mange homomotstanderne i hjemlandet. Men blir det bråk, har Kazaky trygge havner de kan rømme til. De siste årene har de vært på en konstant turné som har tatt dem til Pride-festivaler verden over.
Les også
-
– Filmen «All of Us Strangers» bør være pensum i skolen
Som lærerstudent mener jeg det er vår plikt å sørge for at skolen er et trygt sted. Ikke bare fysisk, men også psykisk og sosialt, skriver Elle Nora Løken.
-
Dette skal Kim Wigaard synge i Stjernekamp-finalen
På lørdag er det klart for den aller siste duellen i «Stjernekamp» på NRK. Den står mellom Kim Wigaard og DePresno.
-
Pluss
Pris til Skeivt arkiv: – En anerkjennelse
Skeivt arkiv fikk prisen Årets privatarkiv av Arkivforbundet.
-
De flagger et hat mot skeive
– Det er skremmende at politikere ønsker å gjøre livet vanskeligere for unge som allerede står i en utrolig sårbar situasjon, skriver Hedda Josefine Bruncell.
-
Pluss
Samler inn historier: – Biskopene skal vite hva de sier unnskyld for
Bispemøtet i Den norske kirke planlegger å be om unnskyldning for behandlingen av skeive. Skeivt kristent nettverk ber folk dele sine erfaringer for at kirken skal vite hva den ber om unnskyldning for.
-
– Det handler om mot. Om liv. Om retten til å finnes
Hvis regnbueflagg vaiet overalt, ville det minne oss hver dag om at alle mennesker er like mye verdt – uansett hvem de elsker, hvordan de ser ut, eller hvor de kommer fra, skriver Bent Sandvand.
-
Ingen homofrie soner i Polen lenger
Seks år etter at Polen innførte såkalte homofrie soner er det omsider slutt. Den siste ble fjernet forrige uke.
-
Pluss
Norske Ole-Petter er hormonlege i USA: – Alle er nervøse
Lege Ole-Petter Hamnvik forteller om økende stress og uro blant transpersoner i USA.
-
Bygdepride: – Handlar om vilkåra for skeive i bygdene
Bygdepride er rett rundt hjørnet, og trass i at festivalen er godt etablert, meiner arrangørane at han er viktigare i år enn nokon gong.
-
Pluss
Karpe-stiftelse gir pengestøtte til Skeiv verden: – Det betyr veldig mye
Stiftelsen Patel & Abdelmaguid Foundation (PAF), som er opprettet av duoen Karpe, delte mandag ut midler til 12 organisasjoner, en av dem var Skeiv verden, som får støtte til ungdomsleir.