Kazaky.

Homoerotikk fra Kazaky

Gruppa Kazaky slapp i dag en karantemusikkvideo til låta «F**king Beautiful». Se den på Blikk nett.

Publisert Sist oppdatert

«F**king Beautiful» drypper av homoerotikk og er sterkt inspirert av boybands fra fordums tider.

Slettet på TikTok

Å produsere musikkvideoer i karantenetider byr på utfordringer, og Kazaky er ikke kjent for sosial distansering. «F**king Beautiful» er erotisk, men samtidig innen for grensene til YouTube. Det samme kan ikke sies om TikTok, som ikke bare slettet videoklipp fra musikkvideoen, men slettet like godt kontoen til Kazaky med begrunnelsen «harmful content» ... kanskje plattformen egentlig mente å si «gay propaganda»?

Blikk er ikke prippen. Se hele musikkvideoen nederst i saken.

Kazaky.

Hvem er Kazaky?

Kazaky beskriver seg som «sjokkerende, sexy typer som serverer en utrolig kombinasjon av maskulin skjønnhet og koreografi som utfordrer sansene.»

Det første livstegnet til Kazaky kom i september 2010 med låta og videoen «In The Middle», som med en eksplosiv koreografi, kjapt skaffet gruppa en stor og skeiv tilhengerskare verden over.

Via YouTube får flere og flere øynene opp for denne gjengen b-boys i høye hæler og guttas valentinsvideo «Love», sørget for enda flere fans med tida. Blant fansen finner vi også Madonna, som brukte gutta i videoen til låta «Girl Gone Wild».

Kazaky består av Kyryll Fedorenko, Artur Gaspar og Artemiy Lazarev, og sammen må de sies å være en fremmed fugl i det ortodokse og konservative Ukraina. Homoseksualitet er ikke forbudt, men de fleste skeive velger å leve skjult på grunn av de negative holdningene som er svært utbredt blant folk.

Under radaren

Men Kazaky er likevel ikke alene om å flagge regnbuefargene. Mange husker nok dragdronninga Verka Serduchka, iscenesatt av den ukrainske komikeren Andrey Danilko, som deltok i Eurovision Song Contest i 2007. At en dragqueen ble valgt til å representere Ukrainia, ble for drøy kost for ukrainske nasjonalister som krevde at Serdyuchka skulle trekke seg fra konkurransen.

Enn så lenge har Kazaky fløyet under radaren til nasjonalistene og de mange homomotstanderne i hjemlandet. Men blir det bråk, har Kazaky trygge havner de kan rømme til. De siste årene har de vært på en konstant turné som har tatt dem til Pride-festivaler verden over.

Les også

Powered by Labrador CMS