Kim Friele

Kristin Halvorsen blir leder for Kim Frieles minnepris

Kristin Halvorsen er utnevnt som leder av juryen for Kim Frieles minnepris. Prisen skal deles ut for første gang i juni neste år.

Publisert Sist oppdatert

«Denne prisen skal hedre og videreføre Kim Frieles innsats for skeive og for menneskerettigheter. Den skal også løfte fram aktivister som arbeider i hennes ånd her i Norge eller internasjonalt», sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery i en pressemelding.

Kim Frieles minnepris skal gå til en person, institusjon, gruppe eller organisasjon som har vist stor innsats og engasjement for skeive og for menneskerettigheter. Formålet med prisen er å anerkjenne arbeidet mottakeren gjør for å bedre situasjonen for skeive.

Kristin Halvorsen er direktør for CICERO og tidligere finansminister og kunnskapsminister.

I tillegg til Halvorsen, har også Knut Olav Åmås, Guro Sibeko og Kjell Erik Ullmann Øie takket ja til å sitte i juryen.

Knut Olav Åmås er direktør for stiftelsen Fritt Ord og tidligere debattredaktør i Aftenposten. Guro Sibeko er poet og forfatter som har vært aktiv i samfunnsdebatten om likestilling, diskriminering og rasisme. Kjell Erik Ullmann Øie er avdelingsdirektør i Kirkens bymisjon og styreleder av Frivillighet Norge, og har blant annet vært generalsekretær for Plan Norge og leder av Det norske forbundet av 1948.

«Jeg er utrolig glad for at alle disse dyktige medlemmene har takket ja til å sitte i juryen for Kim Frieles minnepris. Kristin Halvorsen har vært engasjert i skeives rettigheter i mange år og har solid erfaring med å lede styrer og utvalg», sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

«Kim Friele var en dame jeg har enorm respekt for og en av de som har gjort mest for likestillinga i Norge. Det er en stor ære og glede for meg å lede juryen for hennes minnepris», sier Kristin Halvorsen.

Vinneren av prisen vil få et økonomisk bidrag på en million kroner. Juryen er oppnevnt av Kultur- og likestillingsdepartementet og sekretariatet blir lagt til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

 

Powered by Labrador CMS