Urix

USAs høyesterett skal vurdere forbud mot kjønnsbekreftende behandling for mindreårige

USAs høyesterett skal vurdere Biden-administrasjonens krav om å oppheve delstatsforbud mot kjønnsbekreftende behandling for mindreårige.

USAs høyesterett skal lytte til innspill fra motstanderne av republikanske delstaters forbud mot kjønnsbekreftende behandling av mindreårige transpersoner.
Publisert

Saken som høyesterett skal se på, gjelder blant annet en lov i sørstaten Tennessee som begrenser mindreårige transpersoners tilgang på pubertetsutsettende og kjønnsbekreftende behandling.

En føderal ankedomstol har gitt grønt lys til denne loven i Tennessee og Kentucky, selv etter at domstoler på et lavere nivå hadde avvist den.

I forrige uke ble South Carolina den 25. delstaten til å innføre en lov som begrenser eller forbyr kjønnsbekreftende behandling for mindreårige transpersoner. Slik behandling har vært tilgjengelig i USA i mer enn et tiår, og store medisinske organisasjoner støtter behandlingen.

Flere delstater styrt av republikanere har innført en rekke restriksjoner mot lhbt-personer, også når det kommer til deltakelse i idretten, bruk av offentlige toaletter og dragshow.

Biden-administrasjonen og demokrat-styrte delstater har på den andre siden utvidet beskyttelsen av lhbt-miljøets rettigheter, deriblant en føderal forskrift som skal beskytte transkjønnede studenter.

Høyesterett, som bare i få tilfeller tidligere har vurdert saker som omhandler transpersoner, skal behandle Biden-administrasjonens anke til høsten.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS