Uteliv

Arrangerer «New Queers Eve» i Oslo

Queer Community Club arrangerer skeiv nyttårsaften på Mir i Oslo. – Vi ønsker å skape et sted hvor folk komme som de er, møte andre, være seg selv og kanskje ha noe å glede seg til, sier initiativtaker Ina Vangen.

Publisert Sist oppdatert

31. desember inviterer Queer Community Club til skeiv nyttårsfeiring på Mir i Oslo.

– Arrangementet er en «tidlig» fest med internasjonale DJs og performanceartister, forteller Ina Vangen, som er initiativtaker sammen med Jens Martin Hartvedt Arvesen. Konseptet fortsetter å driftes av folk i miljøet, og ulike mennesker som bidrar med ulike ting.

– Bakgrunnen for at vi gjør det er kort sagt for å skape et møtested bort fra fra heteronormative høytidstradisjoner og forventninger. Jeg vet at mange sier de føler seg ensomme, ikke vet hvem de skal feire med og ikke nødvendigvis har et så godt forhold til denne høytiden. Og det er derfor QCC ønsker å skape et sted hvor folk komme som de er, møte andre, være seg selv og kanskje ha noe å glede seg til, sier Vangen.

Queer Community Club (QCC) beskriver seg selv som et eksperimentelt non-profit skeivt kollektiv med base i Oslo, med det skeive miljøet i Oslo og omegn som hovedmålgruppe.

QCC har siden oppstarten i juni hatt fast base, og en god støtte hos Internasjonalen, men prøver nå et nytt samarbeid med MIR.

– Vi fokuserer på å utforske kreativitet, den mindre mainstream musikkscenen og å skape et sterkt fellesskap sammen. Vi ønsker å bryter ned hierarki mellom utøvere, musikere, deltakere og rommet.

På lista over DJ-er for kvelden finner vi Bi Män, Ina Vietha, The Bimboes og Cvntess. Det vil også bli performancer med Hurricane Kimchi og Kitty Kønt.

«New Queer's Eve», Mir, 31. desember, klokken 18. 00 til 01.00. Klikk her for å lese mer om arrangementet.

Powered by Labrador CMS