Musikk

Lenny Kravitz til Norge

Amerikanske Lenny Kravitz (59) besøker to norske byer til sommeren. I et nytt intervju åpner artisten opp om sitt forhold til det skeive miljøet.

Publisert

26. juni spiller Kravitz på festivalen By the Pond i Sandefjord, før turen går videre til Hamar og konsert utenfor Vikingskipet dagen etter. Det er fem år siden Kravitz sist besøkte Norge.

Kravitz slipper sitt 12. studioalbum, «Blue Electric Light» om noen måneder, og i den anledning har han blitt intervjuet av magasinet Esquire.

I intervjuet åpner han seg om sitt forhold til homofile menn og hvilken påvirkning de har hatt på livet og karrieren hans.

«Ikke bare innen mote og stil, for det er bare noe på overflaten», sier han til Esquire.

«De oppdro meg. Jeg levde på gata, mitt eget valg, på 80-tallet i West Hollywood. Det var en tid med kunstnere, musikere, frisører og designere, det var de skeive menneskene jeg hang med», sier Kravitz.

«Jeg ville være rundt kreative mennesker, og de fleste jeg møtte var fra det skeive miljøet. De beskyttet meg. Utdannet meg. Matet meg», sier Kravitz, som også snakker om rollen han spilte i The Hunger Games-filmene.

Kravitz spilte rollen som Cinna, en rolle han baserte på en bifil venn, uten at karakterens seksuelle orientering var en faktor.

«Jeg har ingen anelse om Cinna er skeiv. Det vakre er, at det ikke spiller noen rolle. Jeg ble veldig inspirert av vennen min, som jeg vokste opp med, en person som er danser og artist, og tilfeldigvis bifil. Jeg baserte mye av viben til Cinna på vennen min.»

Lenny Kravitz har solgt over 40 millioner album på verdensbasis og vunnet fire Grammy-priser.

 

 

Powered by Labrador CMS