Urix

Britene kan droppe konverteringsforbud

I juli varslet den konservative regjeringen i Storbritannia at et forslag om forbud mot såkalt konverteringsterapi ville komme i november. Nå skjer det kanskje ikke.

Publisert

Flere britiske medier melder nå at det ikke kommer. Enkelte mener at saken er blitt så juridisk komplisert at det aldri vil komme noe forslag.

Ifølge flere britiske aviser strever statsminister Rishi Sunak og hans regjeringskolleger med å finne formuleringer som holder vann politisk og juridisk.

Paul Brand, redaktør i ITV News, skriver på X (tidligere Twitter): «Når vi snakker med kilder i alle leire i kveld, er lovforbudet dødt. Bare et spørsmål om tid før regjeringen innrømmer det.»

Ifølge avisa The Telegraph har regjeringen kjørt seg fast og kan ikke bestemme seg for hvordan de skal ta saken videre.

Biskopen av Buckingham, Alan Wilson, anklager regjeringen for løftebrudd, og han har støtte fra en rekke andre biskoper i Church of England.

«Det er på tide å stanse denne uetiske, skadelige og virkningsløse praksisen som har vært fordømt av religiøse ledere og av medisinske, psykiatriske, psykologiske og helsefaglige yrkesutøvere over hele verden», heter det i et brev som flere biskoper sluttet seg til i sommer.

Flere land har innført forbud mot konverteringsterapi, mens andre nøler. I Norge la regjeringen fram sitt forslag om forbud 16. juni.

Det ligger nå til behandling i Stortingets familie- og kulturkomité. En høring om saken er planlagt 29. september.

 

 

Powered by Labrador CMS