Urix

QUA – LGBTQ Ukrainians in America organiserte markeringen i Washington D.C i januar. Bildet er fra et annet arrangement i 2022.

HYLLET SKEIVE SOLDATER

Publisert

UKRAINAS AMBASSADØR i USA, Oksana Markarova, uttalte positivt om Ukrainas lhbt+-befolkning under en markering i Washington D.C. i utgangen av januar. Hun holdt tale i Ukraine House i den amerikanske hovedstaden under en fotoutstilling om skeive soldater i det ukrainske militæret – og slik ble hun historiens først ukrainske ambassadør til å delta på en slik skeiv begivenhet.

«Lhbt-samfunnet er en del av oss, enten det er her i USA eller i Ukraina. Dess fortere vi kan stoppe diskriminering, dess fortere kan vi vinne, ikke bare på slagmarkene i Ukraina, men vi kan også vinne globalt», sa Markarova og takket skeive soldater for deres innsat i krigen mot Russland: «Det er helt utrolig, og det er det ultimate offeret å måtte stå der midt i skuddlinjen».

Utstillingen viste blant annet fotografier av Alim Yakubov, opprinnelig fra Krimea, som nå bor i Kyiv. Begivenheten var organisert av QUA – LGBTQ Ukrainians in America og KyivPride. QUAs grunnlegger og soldat i Ukraina, Viktor Pylipenko, snakket til deltakerne i Washington D.C. via video, men måtte avbryte talen på grunn av et russisk bombeangrep.

Ukraina har et komplisert forhold til lhbt-rettigheter, men det er noen fremskritt. Nylig ble president Volodomyr Zelensky oppfordret til å arbeide for likestilling av hetero- og homoekteskap. Han sa at landets grunnlov definerer ekteskapet som forbeholdt kvinner og menn og at grunnloven ikke burde endres midt i en krig. Men Zelensky understreket at han ønsker partnerskapslov for likekjønnede par, og har tidligere vært tydelig i sin støtte til skeive ukrainere.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS