Utstilling

Festivalen Wunderkammer blir tre ganger så stor

Pride Arts Wunderkammer flytter inn i det gamle Munch-museet og den tidligere Veterinærhøgskolen på Adamstuen i september. – Nå har vi en fantastisk mulighet til å samle enda flere kunstnere, og vise frem et mangfold av kreative bidrag, sier Torill Pallesen, nyvalgt leder av Pride Art.

f.v. Frederick Nathanael, Torill Pallesen og Stian Tjernsmo foran den tidligere Veterinærhøgskolen på Adamstuen, ett av to steder den skeive kunstfestivalen Wunderkammer finner sted i september.
Publisert

Denne uka setter Pride Art sitt preg på Bodø med utstillingen Queer Ways. I Bodø er det et bredt spekter av kunstnere som stiller ut. Så langt er den yngste påmeldte kunstneren 12 år og den eldste 70, og utstillingen har kunstnere med norsk, samisk, kvensk, indonesisk, ukrainsk, islandsk, fransk, belgisk, nord- og søramerikansk, svensk og dansk bakgrunn.

På samme tid er Pride Art i gang med å planlegge sin årlige kunstfestival Wunderkammer.

Pride Art har arrangert Wunderkammer-festivalen i tre år på DOGA, men etter at det ble klart at de stenger dørene i juni, måtte Pride Art finne nye samarbeidspartnere.

Valget falt på både det gamle Munch-museet på Tøyen og den tidligere Veterinærhøgskolen på Adamstuen.

– Det er vanvittig gøy at en skeiv kunstorganisasjon, som for ti år siden ble kalt et loppemarked og en retningsløs graut, nå kan jobbe med både de store institusjonene og små aktører, sa kunstnerisk leder Frederick Nathanael i Pride Art sa til Blikk da Munch-samarbeidet ble kjent i mars.

Festivalen får boltre seg en hel måned på Tøyen. Men fordi de har så mye spennende å vise fram stoppet de ikke der.

– Vi tar også over 2.500 kvadratmeter i den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen. Dermed får vi tre ganger så mye plass som på DOGA, sier Nathanael i en pressemelding.

En måned med skeiv kunst

Tidligere år har festivalen foregått over 10 intense dager. I år åpner festivalen fredag 6. september, og varer helt til søndag 6. oktober.

– Utstillingen vil være åpen i helgene for publikum, med arrangementer og omvisninger. I ukedagene hvor det vanligvis er mer rolig vil vi ha gruppeomvisninger og andre arrangementer for skoleklasser og bedrifter, sier kommunikasjon- og arrangementsansvarlig Morten N Ingebrethsen.

De siste to årene har Pride Art satt opp utstillinger over hele landet, ikke bare i klassiske gallerier, men også i kirker, på eldresentre, Oslo S og på SALT. 

– Gamle Munch og Veterinærhøgskolen er to vidt forskjellige lokaler. Gamle Munch er et tradisjonelt lokale vi skal bryte opp med utradisjonelle måter å vise kunstverk på, sier Stian Tjernsmo, som er en av tre kuratorer for utstillingene.

Ønsker skeive kunstnere og artister velkommen

På Veterinærhøgskolen skal Pride Art sette kunstnere og kunst i båser hvor det tidligere stod kyr og hester.

– Fremdeles står det gamle røntgenapparater beregnet på dyr i lokalene. Dette er uten tvil den mest spennende og morsomste utfordringen vi i Pride Art har hatt, sier Tjernsmo, som sammen med arenaansvarlig Stephan Lee Udbjørg skal forvandle begge lokalene i Pride Arts ånd.

– Vi er utrolig stolte av og glade for de mange hundre kunstnere og artister som har deltatt på våre tidligere utstillinger, sier Torill Pallesen, som er nyvalgt leder for Pride Art.

– Nå har vi en fantastisk mulighet til å samle enda flere, og å vise frem et mangfold av kreative bidrag. Kunst i bred forstand, musikere, performere, debattanter og grupper.

Påmeldingsfristen er 1. mai. Påmelding: Wunderkammer

 

 

Powered by Labrador CMS