For første gang har BIs studenter i år nominert en kandidat til et æresdoktorat

Lise Klaveness blir æresdoktor

Fotballpresident Lise Klaveness utnevnes til æresdoktor ved Handelshøyskolen BI i november.

President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness.
Publisert Sist oppdatert

I 2023 feirer BI at det er 80 år siden skolen ble grunnlagt. Som en del av 80-årsmarkeringen utnevner BI tre nye æresdoktorer: president i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, og professorene Nicholas Bloom og Kathryn E. Spier.

– Vi er veldig glade for at Lise, Nicholas og Kathryn har takket ja til å bli æresdoktorer på BI. De har vært til stor inspirasjon for mange gjennom sitt tydelige lederskap og kan vise til imponerende resultater i sine karrierer. Som æresdoktorer håper jeg de fortsetter å motivere og inspirere våre ansatte og studenter, sier Karen Spens, rektor på Handelshøyskolen BI.

Æresdoktoratene vil deles ut på BIs Research Day-arrangement den 10. november. 

For første gang har BIs studenter i år nominert en kandidat til et æresdoktorat. Studentorganisasjonen BISO nominerte Lise Klaveness, med bakgrunn i hennes tydelige samfunnspåvirkning og at hun er en stor inspirasjonskilde for unge og studenter. 

Klaveness er en norsk advokat og tidligere fotballspiller. Som president i Norges Fotballforbund har hun kjempet for menneskerettigheter og like muligheter for alle. Klaveness har vist tydelig lederskap, vært modig i sine standpunkter og satt sosialt ansvar på agendaen, blant annet gjennom sitt arbeid for endringer i FIFA.

 

 

Powered by Labrador CMS