Pride

Londons borgermester vil gå i prideparade «for Oslo»

Lørdag 2. juli feirer London Pride 50-årsjubileum. «La oss marsjere til Oslo. Og la oss marsjere for kjærligheten», sier byens borgermester Sadiq Khan.

Publisert

«Et angrep på ett minoritetssamfunn vil alltid være et angrep på alle våre lokalsamfunn, så vel som et angrep på vår frihet, frihet og mangfold. Det er derfor vårt beste svar på slike handlinger alltid vil være å stå fast og stå sammen, og bekrefte våre verdier, ikke ved å endre livsstilen vår, men ved å fortsette å leve trassig som vi var», skriver Londons borgermester Sadiq Khan i en kronikk hos PinkNews.

Denne går London Pride-paraden gjennom byens gater for femtiende gang. Kahn omtaler paraden som et av årets store høydepunkter. Selv om det er mye å feire, understreker borgermesteren at det også gjenstår mye hardt arbeid før skeive kan anses som fullt likestilt med streite.

«Uansett hvor du ser rundt i verden er det for tiden reaksjonære krefter som prøver å skru klokken tilbake og snu de enorme sosiale gevinstene vi har oppnådd i løpet av det siste halve århundret. Vi ser at menneskerettigheter trues, krenkes og angripes på alle måter og på alle mulige steder, fra Midtøsten og Øst-Europa til USA og Storbritannia», skriver Kahn.

«Vi kan ikke være selvtilfredse – vi må alltid være på vakt og klare til å forsvare våre verdier. Når vi drar ned til London sentrum for vår årlige prideparade, la oss marsjere for en åpen, aksepterende og inkluderende verden. La oss marsjere til Oslo. Og la oss marsjere for kjærligheten.»

Han henter blant annet fram terrorangrepet i Oslo som eksempel på disse reaksjonære kreftene. 27. juni deltok Kahn selv på en markering på Soho Square i London for å vise solidaritet med de to drepte og alle skeive som er påvirket av hendelsen i Norge. Her deltok også representanter fra Oslo Pride og den norske ambassaden i London.

«Dette for å sende en empatisk beskjed om at terrorister som forsøker å spre frykt og splittelse aldri vil vinne», skriver Kahn.

Powered by Labrador CMS