Meninger

– For all fremtid vil Transminnedagen også være Transsinnedagen

– I det klokken slår midnatt og kalenderen viser Transminnedagen 2022, åpner en ung mann ild på det skeive utestedet Club Q, i Colorado Springs, skriver Mia Drageset.

Mia Drageset.
Publisert Sist oppdatert

Mens de fleste løper bort fra gjerningsmannen, er det noen som løper mot skuddene. Én skytsengel slår ham i hodet med hans egen pistol, mens en annen sparker ham med høye hæler. Det er over, men for noen er det for sent.

Fem vakre, fargerike liv ble avsluttet på et blunk. 18 levende mennesker ligger skutt, blødende, redde igjen i kjølvannet. Enda flere ble skadet i kaoset. Gjenklangen av skuddene på London Pub i juni braker som torden i Oslos gater.

Massemorderen, som i skrivende stund ligger på sykehus og er på bedringens vei, har tidligere blitt etterforsket for terror som følge av at han kom med trusler om å bruke en hjemmelaget bombe og skytevåpen. I tillegg er han barnebarn av den republikanske lovmakeren Randy Voepel.

Voepel har i en årrekke kjempet MOT å innføre strengere våpenlover, i et land der personer som truer med dødelig terror og hatkriminalitet har mulighet til å kjøpe halvautomatiske skytevåpen med store magasiner. Voepel er også kjent for å dra sammenligninger mellom den amerikanske revolusjonen og opprøret i USAs hovedstad den 6. januar, hvor Trumptilhengere og nasjonalister angrep Capitol Hill med mål om å kuppe presidentvalget og henrette demokratisk valgte politikere.

Når makthavende politikere opphøyer vold mot dem som ikke deler deres meninger til et mytisk nivå settes det en dødelig presedens. Medlemmer av den samme politiske blokken har i de siste to årene trappet opp "grooming-retorikk", som innebærer at aksept og rettigheter for skeive blir likestilt med barnemishandling og pedofili, og at forkjempere for skeives rettigheter derfor promoterer pedofili. 2 + 2 = 5. 5 mennesker drept på Club Q.

Lauren Boebert, en politiker som aktivt blokkerer våpenlovgivning og er en av de fremste driverne av grooming-retorikken, publiserer følgende Twitter-melding på selve transminnedagen (tilsynelatende uten et snev av selvironi):

Jeg prøvde å holde følelsene mine i sjakk da jeg først hørte om skytingen, og da jeg begynte å forstå implikasjonene, men når jeg leser dette utsagnet knekker jeg. Tårene triller gjennom fingrene ned på tastaturet, mens kaffen blir kald.

Ja, Lauren Boebert. Den lovløse volden må stoppes. Hvis du ønsker å hjelpe til kan du slutte å gjenta at skeive “groomer” barn, "spytter i guds ansikt" og "korrumperer nasjonen" simpelthen ved å eksistere. Du kan la være å aktivt blokkere lovforslag om å stoppe personer som har truet med terror fra å kjøpe våpen. Du kan la være å støtte lovforslag og retorikk som tar bort menneskers rett til et verdig helsetilbud, en verdig skolegang, og et trygt liv. Lover og retorikk som setter presedens for resten av verden, inkludert Norge. Våre handlinger og ytringer har konsekvenser, så hvis du endrer handlingsmønster kan du justere kursen. Men disse tingene kan du aldri endre:

Vi får aldri tilbake de 5 vi mistet på Club Q.

Vi kommer aldri til å glemme hva Lauren Boebert og andre politikere har gjort for å legge til rette for disse brutale drapene, og sumpen av hat vi lever i.

For all fremtid vil Transminnedagen også være Transsinnedagen. Transdagen for hevn over terrorister ved å leve fritt og fryktløst uten å unnskylde sin eksistens. Transdagen for å være høylytt, hårete, svett, glitrete, feit, farget, funksjonsnedsatt, vakker, perfekt, og gå med høye hæler som du kan sparke hull i trynet til en feig morder med og redde utallige liv. Transdagen for å rive i stykker feilslåtte “helsetilbud”, og bygge dem opp igjen fra bunnen med omsorg og kjærlighet. Transdagen for å være, elske og huske noen av de beste menneskene som noen gang har levd: Menneskene som var seg selv fullt og helt, og gjorde det som trengtes når det gjaldt som mest.

Powered by Labrador CMS