Pride

Bærum tar standpunkt mot hat og for mangfold

Bærum kommune vil anlegge regnbuedekor sentralt i Sandvika.

Mange byer har fått egne regnbuegater, som Reykjavik på Island.
Publisert Sist oppdatert

Hvordan regnbuedekoren blir seende ut er fremdeles uvisst, men kommunen er åpen for forlag. Dekoren skal vise kommunens standpunkt mot hat mot skeive og for mangfold.

En interpellasjon i kommunestyret fra Håkon Kvenna Veum (H) i slutten av september har fått raskt og positivt svar fra kommunedirektør Geir B.Aga i Bærum.

Kommunedirektøren vil fremme forslag om at Bærum kommune anlegger en regnbuemarkering, enten i form av et fotgjengerfelt, en fotene eller annet som er egnet for å markere kommunens vilje til å støtte sine skeive innbyggere. Det skriver Aga i sitt svar til Veum.

Mann slått ned

Bakgrunnen for representanten Veums spørsmål i kommunestyret, er både at 2022 er Skeivt kulturår, men også som en verdimarkering etter terrorangrepet i Oslo natt til 25. juni. Et overfall på en mann i følge med små barn fordi han gikk med regnbuebag i Sandvika i sommer, er med på å gi forslaget lokal tyngde.

«Kommunen bør svare på angrepet ved å vise at kommunen setter pris på mangfold og at også skeive har samme rett som alle andre til å være en naturlig del av bybildet.», skriver representanten Veum i sin interpellasjon.

Han får følgende svar fra kommunedirektør Aga, som referer til terrorangrepet i Oslo: «Det etterlot mange i angst og redsel for om de tør leve åpent som skeive eller vise sin kjærlighet åpent i samfunnet. Det er viktig å stå sammen og avvise hat. Kommunedirektøren tar derfor med glede imot et oppdrag om å fremme sak om områder som kan egne seg for markering av Pride-flaggets regnbuespekter.»

Powered by Labrador CMS