Sport

Skeive spillere skal være trygge på turneringer i Saudi-Arabia

Russiske Darja Kasatkina (26) er en av få åpent lesbiske tennisspillere. Nå lover Det internasjonale tennisforbundet at hun skal være trygg når WTA-finalen arrangeres i Saudi-Arabia i november.

Darja Kasatkina.
Publisert

Tennisspiller Darja Kasatkina er rangert som nummer elleve i verden, noe som gjør henne til en kandidat til finalen i Det internasjonale kvinnetennisforbundet (WTA) årlige turnering; WTA-finale, i november. 

Nylig inngikk WTA en treårsavtale med Saudi-Arabia, om at WTA-finalen skal legges til Riyadh, noe Kasatkina har vært uttalt skeptisk til. 

– Det er mange problemer når det gjelder dette landet, har Kasatkina uttalt til BBC

Nå sier Kasatkina at hun har fått svar på bekymringene sine.

– Jeg har fått garantier om at det kommer til å gå fint med meg, sier hun til BBC i tillegg til å påpeke at en deltakelse i WTA-finalen vil bety at hun har lykkes sportslig sett.

Kasatkina er for øyeblikket nummer ti i kappløpet om å komme til WTA-sluttspillet. Man må være blant sesongens åtte beste spillere for å komme med.

– Om jeg kvalifiserer meg, betyr det at jeg er topp åtte i verden – det er gode nyheter for meg, sier hun til BBC.

At WTA-finalen legges til Riyadh møtes også av protester, blant annet fra tennislegender.

«Vi mener det er fullstendig imot tennisens ånd og hensikt å la Saudi-Arabia holde WTA-sluttspillet», skriver tennislegendene Martina Navratilova og Chris Evert i et åpent brev publisert i Washington Post.

WTA-lederen er derimot positivt innstilt.

– Et positivt steg for veksten til kvinnetennis som en global og inkluderende sport, sier leder Steve Simon.

Men hvor trygge kan de skeive utøverne føle seg i et land hvor homofili er forbudt og i teorien kan straffes med døden?

– Vi har fått beskjed om at alle er velkomne i Saudi-Arabia, uavhengig av seksuell legning eller religion. Hvis par av samme kjønn reiser og vil bo på samme rom i Riyadh, vil det bli tatt hensyn til, sier WTA Ventures-sjef Marina Storti til Daily Telegraph.

Powered by Labrador CMS