Religion

Metodistene ønsker lhbt-folk inn i varmen

Metodistkirken i Norge har vedtatt å inkludere alle lhbt-personer i kirken. De innser samtidig at kirkens tidligere syn har skapt lidelse hos mange.

Helgens årskonferanse i Oslo vedtok å støtte den internasjonale generalkonferansens vedtak om å fjerne all diskriminering av LHBT-personer kirkeordningen, blant annet forbudet mot ekteskap mellom likekjønnede.
Publisert

Helgens årskonferanse i Oslo vedtok å støtte den internasjonale generalkonferansens vedtak om å fjerne all diskriminering av lhbt-personer i kirkeordningen, blant annet forbudet mot ekteskap mellom likekjønnede. Av de 114 stemmeberettigede på årskonferansen stemte 93 ja, 19 nei og 2 avholdt.

– For å understreke at vi er en kirke som er åpen for alle, vil Metodistkirkens årskonferanse 2024 si til alle LHBT+ personer, i og utenfor kirken vår:

«Som kirke vil vi bekrefte din ukrenkelige verdi, som skapt og elsket av Gud. Du er velkommen i kirkens fellesskap som den du er. Du kan inngå ekteskap, og du kan søke ordinert tjeneste i kirken», heter det i en pressemelding fra kirkesamfunnet.

Metodistkirken i Norge teller rundt 11.000 medlemmer fordelt på 46 menigheter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS