Oslo Pride

Slik blir Oslo Pride

– Aldri før har vi opplevd så stort engasjement for Oslo Pride, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

Oslo Pride 2017.
Oslo Pride 2017.
Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride 2023 flytter i år til Kontraskjæret, og blir større enn noensinne.

Etter to år med covid, og fjorårets tragiske hendelse skal Oslo Pride nå ta friheten og livene våre tilbake. Oslo Pride inviterer hele Oslo til å bli med på årets festival som blir større og mer mangfoldig enn noensinne.

 Festivalen går fra fredag 23. juni og avslutter med paradedagen 1. juli. Oslo kan vente seg en prideuke full av musikk, dans, viktige debatter, vennskap og solidaritet. Det totale programmet består av over 250 ulike arrangementer og innslag. – Aldri før har vi opplevd så stort engasjement for Oslo Pride, og det er rekordtilslutning både på paradepåmelding og frivilligtilslutning. Nå skal vi lage motsvaret til fjoråret, og vi skal sende et tydelig signal om at alle skal ha rett til å leve frie trygge liv, uavhengig av hvem en er eller hvem en elsker, sier leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Arenaene:

Pride Park - Kontraskjæret

I år flytter vi Pride Park til Kontraskjæret, noe som nærmest dobler publikumskapasiteten sammenlignet med Spikersuppa. I Pride Park finnes det noe for alle, og det er alltid noe spennende på programmet - enten du kommer for fest, protest eller for å sosialisere.

Området inneholder 3 ulike scener, serveringssteder, mingleområder, barer og Pridebutikken, stands fra ulike organisasjoner og foreninger, og et kjempestort dansegulv!

Hovedscenen i Pride Park vil i år blant annet by den verdenskjente dragstjernen Sasha Velour, Ruben, Synne Vo, Big Daddy Karsten, EHI - og selveste 90-talls legendene i East 17. BamseScenen har alltid gitt plass til fremadstormende artister, det folkelige, det sære, det morsomme og det helt utrolige. For mange skeive artister har nettopp BamseScenen vært et springbrett for karrieren. I år feirer Bamsescenen 10 år, og på programmet står høydepunkter gjennom det siste tiåret! Kulturscenen er en videreformidling av fjorårets satsning på Skeivt kulturår, og utvider Oslo Pride med flere sjangre og uttrykk. I år samarbeider Oslo Pride med Øyafestivalen, Riksscenen, Oslo Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene, Oslo World og Skeiv verden om programmeringen.

Pride House - Legenes Hus

Rett over gaten for Pride Park finnes Pride House. Denne arenaen synliggjør bredden i den skeive kulturen gjennom debatter, foredrag, workshops og ulike kulturuttrykk. I år er det over 70 ulike programpunkter på Pride House med alt fra byrådslederdebatt via samtaler om representasjon i norsk film, til panelsamtalen om skeives manglende tillit til politiet. På sistnevnte vil politidirektøren selv stille.

Mini Pride

Rett ved siden av Pride Park, i Myntgata 2, finnes Mini Pride.

Dette er en trygg møteplass for skeive barn, unge og barnefamilier, og et sted der barn og ungdom kan lære mer om temaer som mangfold og likestilling.

Programmet vil bestå av kunst og kultur i et bredt utvalg av sjangre, som teater, musikk, dans, drag, litteratur, samt andre kreative og sosiale aktiviteter tilrettelagt for den yngre målgruppen.

Pride Club

For de som synes Pride Park stenger alt for tidlig, fortsetter feiringen på et helt nytt tilbud, Pride Club på Høymagasinet. Her blir det happy house og guilty pleasure disco hits til de sene nattetimer. Møt magiske dansere, kreative turnere og masse spennende artister og musikere gjennom to dager under Oslo Pride.

Pride Parade

Det er nå 4 år siden forrige Pride Parade gikk i Oslo, og det har ført til rekordpåmelding til årets Parade. For mange er det paraden som er selve høydepunktet under Pride. Her feirers rettighetene som har blitt kjempet fram, markerer de rettighetene som ikke enda er på plass, og står sammen om å forsvare de rettighetene vi har.

Salt

Oslo Pride har i år et tett samarbeid med Salt, hvor blant annet åpningsfesten, Drag Sunday, Fredagen og en rekke andre spennende offisielle arrangement finner sted. Salt er en unik arena med både flotte utendørsområder, glovarme saunaer og flere ulike scener og barer.

Eksterne arenaer

I tillegg til Oslo Prides egne arenaer har festivalen offisielle samarbeid over hele byen, blant annet med Dansens Hus, Det Andre Teateret, Teaterkjelleren, Storgata 26, Munchmuseet og så videre. 

Oslo Pride Business Forum

Under Prideuken inviterer også Oslo Pride til en konferanse om mangfold og inkludering i arbeidslivet. Her blir det både paneldebatter, presentasjoner og samtaler med næringslivsledere, akademikere, mangfold- og inkluderingseksperter, politikere og ulike interesseorganisasjoner. 

 

 

Powered by Labrador CMS