Urix

Missy Elliott og George Michael inn i Rock & Roll Hall of Fame

Missy Elliott og George Michael er blant de sju nye æresmedlemmene i Rock & Roll Hall of Fame 2023.

Missy Elliott er den første kvinnelige hiphop-artisten som er tatt opp i Rock & Roll Hall of Fame 2023. Foto: Atlantic Records Avdøde George Michael ble stemt inn i år, men har vært kvalifisert siden 2012.
Publisert

Ifølge Rock & Roll Hall of Fame-juryen er Missy «Misdemeanor» Elliott (51) en sann banebryter i en mannsdominert sjanger, og rapartisten er stemt inn i æresgalleriets kåringer over de mest berømte og innflytelsesrike artistene i 2023.

Missy Elliott har helt siden hun ga ut sitt første album «Supa Dupa Fly» i 1997, gjort seg bemerket. Albumet solgte til platina, 50 000 eksemplarer, og ble nominert til Grammy Award.

Hun siden gitt ut en rekke superhits. I dag regnes hun for å være blant de største hiphop-stjernene i verden. Missy Elliott beskrives som dyktig, kreativ og med en helt egen driv, og hennes prestasjoner som låtskriver og produsent har også banet vei for andre kvinnelige rapartister.

Artisten selv tvitret at kåring er stor og ikke bare for henne selv, men også for alle hennes medsøstre i hiphopen.

Rock and Roll Hall of Fame er både et museum i Cleveland i Ohio og en stiftelse som velger inn musikere, band, produsenter og låtskrivere i et æresgalleri. Hvert år siden 1986 har et begrenset antall personer blitt innvalgt av en jury.

Artister kvalifiserer seg først for innlemmes i æresgalleriet 25 år etter at de har gitt ut sitt første album, og som nominert må de selvsagt ha hatt en udiskutabel innflytelse og betydning i rock and roll-historien.

I 2023 ble to skeive artister innlemmet. I tillegg til Missy Elliott, ble også den avdøde homofile artisten George Michael (1963 – 2016), frontfigur i Wham!, og senere soloartist som solgte mer enn 100 millioner plater, tatt opp i Rock & Roll Hall of Fame 2023,

De andre artistene som fikk denne æren i år, er Kate Bush, Sheryl Crow, Willie Nelson, Rage Against the Machine og The Spinners.

Av disse er både Bush og Crow kjente lhbt-allierte. Crow har opptrådt på støttekonserter til inntekt for lhbt+-organisasjoner, senest nå i mars i Nashville.

Bush ble berømt i 1985 med albumet «Hounds of Love». Men allerede på albumet «Lionheart» fra 1978, ble hun et banebrytende homoikon da hun i låta «Kashka From Baghdad», sang om to homofile menn som bare kan møtes om natta for ikke å bli forfulgt.

Innlemmelsesseremonien finner sted 3. november på Barclays Center i New York.

Powered by Labrador CMS