Musikk

MÍO selger sjelen sin til djevelen

Folkrockbandet sparker i gang norgesturné med å slippe singelen «Gamle-Erik».

MÍO har base i Oslo og består av seks musikere fra hele landet. Bandet ble startet av vokalist Dionisia Fjelldalen og bassist Marianne Friisberg Larssen i 2019. Deres første utgivelse, EPen «MÍO» kom i 2020, Debutalbumet «Ingen tid å miste» kom i juni i år.
Publisert Sist oppdatert

Sekstetten MÍO som albumdebuterte i juni i fjor med «Ingen tid å miste», har kommet opp med sin helt egen skeive betegnelse for hva de spiller: folk’n’roll. Det er en blanding av god gammeldans, Blitz-rock’n roll, radikal visesang, hardrock og folkemusikk.

Den 15.mars slipper de nye singelen “Gamle-Erik” og forteller historien om en djevelpakt som blir inngått i søken etter å oppnå sine drømmer.

I pressemeldingen forklarer de sangen slik: «En fortelling som finnes i mange ulike varianter, som går igjen i kulturer over hele verden og gjennom alle tider. Gamle-Erik er et av navnene på djevelen som ofte dukker opp i nordisk folketro og folkeeventyr. Navnet ble brukt for å unngå å si hans “sanne” navn, i troen på at dette kunne bringe ulykke.»

MÍO bruker denne eldgamle fortellingen til å beskrive hvordan mennesker er villig til å ofre alt i streben etter selvrealisering og suksess.

Låta har lenge vært en live-favoritt både hos bandet og publikum, spesielt på grunn av sin teatralske fremføring.

Under konsertene introduserer Dionisia Fjelldalen med å ta på skaut over hodet og holde eventyrstund. Låta avsluttes så med at fanden kommer for å innhente den fortapte sjelen han har blitt lovet, og sammen drar de ned til undergrunnen.

Da Blikk møtte MÍO i høst fortalte vokalisten at bandet ønsker å være et skeivt forbilde, og hun håper de kan bidra med at folk kan være mer fornøyde med hvem de er:

«Jeg føler at vi er et godt, fargerikt eksempel på en gjeng med folk som bare er oss selv. Det høres kanskje litt barne-tv ut, men det er viktig! Og det hadde vært så mye enklere om alle tenkte sånn», sa Fjelledalen til Blikk.

Men helst vil bandet slippe å settes i bås. Verken som musikere eller mennesker. Fire av de seks bandmedlemmene er skeive. De to streite, er gode allierte. Fjelldalen fremhevet også at: «det skeive sier også noe om musikken vår.»

Oslo-bandet har tilknytning til den alternative undergrunnen og spesielt Blitz-scenen i Oslo, og feirer singelslippet med releasekonsert på Blitz lørdag 16.mars.

Konserten blir startskuddet på en omfattende ny Norgesturné våren 2024, der bandet skal besøke alle landets store byer. De skal blant annet spille på showcase-festivalen Sørveiv i Kristiansand og på Rock Mot Rus i Andenes i Nordland.

Singelen «Gamle-Erik» er deres andre slipp for året. I januar kom «Det er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør».

Powered by Labrador CMS