Musikk

«Gay Dreams Do Come True»-plata er sterkt preget av at Planningtorock nylig har giftet seg med Riinu.

Oppfylte homodrømmer

Publisert

DEN BRITISKFØDTE artisten, komponisten og produsenten Jam Rahuoja Rostron, bedre kjent som Planningtorock, er en musikalsk kraft som lager politisk dansemusikk. Debutplata «Have It All» kom i 2006 på Chicks On Speed Records. Siden har Planningtorock blitt en ettertraktet produsent, samarbeidspartner og remikser for andre artister, blant andre Christine and The Queens, The Knife, Peaches og Robyn.

Moteverden har også fått øyne og ører opp for det unike lydbildet til artisten. Motemerket Chanel hentet inn Plannintorock i fjor for å lydsette høst- og vinterkolleksjonen. Musikken ble utgitt som «Planningtochanel EP».

Etter 20 år i Berlin har Jam nå flyttet til Tallinn i Estland og bygd seg et studio. Det er der den nye EPen «Gay Dreams Do Come True» er skapt. Flyttingen skyldes kjærlighet. I fjor giftet den ikke-binære artisten seg med kjæresten Riinu som kommer fra Tallinn. Likekjønnet ekteskap er ikke lovlig i Rstland, så paret giftet seg i den britiske ambassaden i Tallinn.

At ekteskapet deres ikke er anerkjent i landet har satt sitt tydelige preg på «Gay Dreams Do Come True»-plata. Men den handler om skeiv kjærlighet, håp og drømmer – i sterk motsetning til lidelseshistoriene vi altfor ofte hører om. Som Planningtorock ville Jam lage en plate som omfavnet gleden ved skeiv kjærlighet, og følelsen av tilhørighet og tryggheten den bringer.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS