Festival

Norske artister til dansk musikkfestival

Ramón og Sliteneliten skal spille på forprogrammet til årets Roskildefestival.

Bandet bestemte seg for å være som Amtmandens døtre etter at de var på konsert med 70- tallslegendenes avleggerband Halvsøstra i Ås 8. mars i 2019. I sommer kan du se dem på Roskildefestivalen i Danmark. Nordens største musikkfestival.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag slapp Roskildefestivalen navnene for årets oppvarmingsprogram. I alt 42 artister skal spille på festivalens tre første dager. 

Blant dem finner vi Ramón og Sliteneliten. 

«Årets sjokk for min del, men hvad fan så fedt! Flaks jeg nettopp har kjøpt meg ny oransje bass», skrev bassist i Maria Refsland på Facebook da nyheten ble kjent. 

Blikk møtte den radkiale sekstetten som synger om politikk og skeiv kjærlighet med alvor, humor og håp, tidligere i år. Refsland beskrev den gang folkrockbandet som sitt drømmband. 

– Jeg ville ikke starte band for å synge om å pule, eller om kjærligheten. Man vil jo at det man gjør, skal bety noe. Jeg ville ha tekster som sier noe viktig, sa Refsland til Blikk. 

Førstereis

Popartisten Ramón er også førstereisgutt på Roskildefestivalen. I vinter gjorde han suksess på TV 2s musikkprogram «Hver gang vi møtes. 

Ramón skal spille for utsolgt Oslo Spektrum 26. oktober. Før den tid spiller han imidlertid på Roskildefestialen i Danmark.

Hans versjon av Matomas «Wow»,  gikk hele veien til førsteplassen i Norge. Åtte tolkninger og ni millioner strømminger senere er han i gang med noe han kaller Torres tivoli

Fredag slapp han ny singel. Om låta «oops!» sa han i en pressemelding: 

«oops! startet som en litt tullete idé om at vi skulle sample memen jeg tilfeldigvis klarte å skape i 2021, hvor jeg snakker om mitt badeproblem på TikTok. Men etter hvert som jeg skrev den ble det bare flere og flere tilståelser om alle problemene jeg har. Jeg startet å klandre alle rundt meg, så jeg til slutt endte opp som det største problemet selv.»

Aurora i hoveprogrammet

Nordens største musikkfestival går i år av stabelen 29. juni til 6. juli. Navnene Roskildefestivalen slapp i dag skal spille fra 30. juni. -2. juli. 

Programmet for det som regnes som selve festivalen er ennå ikke klart. Men det er allerede kjent at Aurora topper plakaten for fredag 5. juli.

Powered by Labrador CMS