Musikk

Bandnavnet Sarah and the Safe Word er en referanse til bruken av stoppord/sikkerhetsord som er vanlig i BDSM-miljøet, og som vokalisten Sarah Rose er åpen om å være en del av.

Skeiv kabaretrock

Publisert

KABARETROCKBANDET Sarah and the Safe Word fra Atlanta i USA er ute med nytt album, «The Book Of Broken Glass».

Alle de seks bandmedlemmene definerer seg skeive. Sarah Rose (vokal) er ikke-binær og bruker pronomenene de/dem. Maddox Reksten (bass, vokal) er transmann og bruker han, mens Kienan Dietrich (gitar, vokal), Susy Reyes (fiolin, vokal), Beth Ballinger (keyboard, vokal), og Carlos Gonzalez (perkusjon, vokal) identifiserer seg, i varierende nyanser, som medlemmer av det skeive samfunnet.

«Vi har alltid kalt oss for et «kabaretrockband», siden musikken vår er påvirket av kabaretbevegelsen på begynnelsen av 1900-tallet, og samtidig har i seg tradisjonelle rock and roll- elementer. På mange måter hadde datidas kabaret- og burleskmiljø mye av de samme verdiene som punkrockbevegelsen sto for senere med kvinnefrigjøring, seksuell frigjøring og motstrømskultur», forklarer bandet på hjemmesiden sin.

Ved siden av karrieren som musiker, er forsanger Rose journalist, og politisk aktivist. Da Trump ble president i 2016, postet bandet det amerikanske flagget opp ned på. Etter selvmordet til Linkin Parks frontfigur, Chester Bennington, i 2017, arrangerte hun «Breaking the Habit: A Concert for Mental Health and Suicide Awareness». I oktober 2018, da Trump-administrasjonen vurderte å innskrenke transrettigheter, kunngjorde bandet at alle digitale inntekter fra musikken deres den neste måneden ville bli donert til National Center for Transgender Equality. De bruker alle konsertene til å fortelle publikummet sitt at opptredenene deres er «safe spaces» for alle uavhengig av etnisitet, kjønn og seksuell orientering: «Og det vil vi fortsette med så lenge bandet eksisterer».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS