Pride

Byrådet i Oslo slår ring om det skeive miljøet

– Vi står sammen når vi fordømmer vi fjorårets terrorangrep, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen.

(f v) Kjetil Johanson YS, Therese Thyness Fagerhaug Unio, Per Egil Johansen Lo Kommune, Finansbyråd Einar Wilhelmsen, Annette Narverud Akademikerne.
(f v) Kjetil Johanson YS, Therese Thyness Fagerhaug Unio, Per Egil Johansen Lo Kommune, Finansbyråd Einar Wilhelmsen, Annette Narverud Akademikerne.
Publisert

Byrådet og partene i Oslo slår ring om det skeive miljøet. Finansbyråd Einar Wilhelmsen stilte sammen med Per Egil Johhansen i LO kommune, Therese Thyness Fagerhaug i Unio, Annette Narverud i Akademikerne og Kjetil Johanson i YS på London Pub torsdag ettermiddag.

Der signerte de en felles uttalelse. I uttalelsen støtter de Pride-markeringen av mangfold og alles rett til å fritt leve sin egen identitet.

– Vi står sammen når vi fordømmer vi fjorårets terrorangrep. Alle har rett til å være seg selv og fritt elske den man vil. Med denne erklæringa ønsker vi å støtte opp om og vise solidaritet med alle som opplever hverdagen som usikker og utrygg. Oslo kommune skal være en åpen og inkluderende by og arbeidsplass. Vi ønsker alle en riktig god Pride-feiring, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen.

FELLES UTTALELSE FRA PARTENE I OSLO KOMMUNE

Juni er måneden for Pride-markeringer fremfor noen.

Pride er en feiring av skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold. Pride er en markering av samhold, solidaritet, respekt og toleranse. Pride handler om alles rett til fritt å leve sin egen identitet.

I Oslo har vi opplevd et terrorangrep retta mot det skeive miljøet. I media ser vi eksempler på Pride-arrangementer som avlyses grunnet trusler, regnbueflagg som brennes, ødelegges og stjeles.

Vi vet også at kommentarfelt kan være fylt med hatefulle ytringer og trusler mot LHBT+ personer.

Partene i Oslo kommune uttrykker solidaritet med dem som opplever hverdagen som usikker og utrygg, og ønsker alle i mangfoldsbyen Oslo Happy Pride!

Powered by Labrador CMS