Oslo Pride

Ny Pride Park i Oslo

Blikk har tatt runden for å høre hva deltakerne synes om Oslo Prides nye Pride Park på Kontraskjæret.

Over 20.000 tok turen til Pride Park når den åpnet onsdag 28. juni.
Publisert Sist oppdatert

 Jouvnas Bruun Arnesen, leder i Garmeres

 

– Jeg synes det er ganske fint, og liker at det er stor plass og mykere med mye grønt. Om det begynner å regne må vi søke ly i fellesskapet.

  – Jeg står her ved Queer Lavoen som er et tidligere kunstprosjekt, Safe spaces. Her kan skeive samer ha et trygt rom og henge rundt. Resten av dagene skal vi bare ha det fint, og jeg gleder meg spesielt til paraden. Vi går langt framme, og det er bare å komme og gå sammen med oss.

 Amir Hashani, styremedlem i FRI Oslo Viken

– Det er veldig stort og fint, og vi er heldig med været i dag. Som rullestolbruker er jeg glad for at det nå er så tilrettelagt. Oslo Pride har lyttet til oss. Begynner det å regne kommer det til å bli mye gjørme og søl. Håper for gudsskyld ikke det skjer.

 – Jeg er styremedlem i FRI Oslo Viken. I dag står jeg på stand, deler ut brosjyrer og koser meg. Jeg gleder meg til dagene som kommer, og til paraden på lørdag. Jeg håper det blir veldig stor fest, og bra feiring.

 Murmel Octavia Buraas, skeiv aktivist

 – Jeg liker egentlig ikke forandringer, men det er fint her med større plass og mye luft. Så personlig synes jeg det er veldig fint. Og jeg elsker disco-kula. Blir det regn, så klarer vi skeive det og.

 – Dette blir stas. Det er første gang det er ordentlig Pride på mange, mange år for min del. Jeg gleder meg veldig til konserter, og Pride House er fantastisk. I år er programmet inkluderende og med flott bredde. Man slipper å føle at man er for skeive til å være der. Jeg skal gå i paraden med Sex og politikk. Slagordet er knus patriarkatet, transrettigheter er menneskerettigheter, sexarbeideres rettigheter er menneskerettigheter.

 Trude Johnsen, gjest

 – Det er et fabelaktig område, og Pride er jo Pride! Regner det så må festivalattituden og støvlene på. Jeg selv skal nyte dagene, møte kjente og kose meg. Jeg skal i paraden. I år er det viktigere enn noensinne for meg å gå der. Årets motto er at i år må alle stille, skeiv eller ikke.

 Isak Bradley, leder i PKI - Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens 

 – Jeg synes det er bra, vi går i nedoverbakke så det er jo en skeiv plass. Dette er gøy, det er en ny plass og jeg tror vi trenger det. Og regn skremmer ikke en bergenser.

 – Jeg skal lære mye på Pride House, stå på stand og delta i paneldebatter for PKI, møte nye kjente og være sammen med de jeg er glad i. I år går jeg først i paraden, og jeg vil ønske alle en fin Pride. Husk solkrem, drikk vann og meld i fra om det skjer noe som ikke er greit.

 Jane-Victorius Bonsaksen, leder i Skeiv Ungdom

 – Det er fint at vi har fått større plass. Pride har blitt mye større så det er flott at det er plass for oss alle. Om det blir regn? Det er så varmt så akkurat nå ønsker jeg regn veldig velkommen.

 – Jeg har alltid store forventinger til Pride, og her skjer det mye så jeg tror det blir flotte dager. Selv skal jeg stå på stand for Skeiv Ungdom. Det kommer til å bli mye arbeid, men jeg håper å få med meg partyene også. Jeg vil oppfordre skeive under 30 år til å sjekke ut Skeiv Ungdoms sommertilbud. Besøke oss på stand her i Pride Parken, eller på Mini Pride etter kl. 18:00.

 Alexa, aktivist

 – Jeg synes det er veldig fint, romslig og spennende med nye rutiner og nye løype å vandre rundt i.

 – Jeg står på stand for sexarbeidernes interesseorganisasjon, PION. Det blir flotte dager med god stemning, masse hyggelig folk og fine samtaler. Jeg går selvsagt i paraden med PION, og vil oppfordre alle til å elske sexarbeidere.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS