Pride

Oslo Pride flytter til Kontraskjæret

"Større plass, flere folk, mer kjærlighet."

Publisert

De siste årene har Oslo Prides festivalområde Pride Park vært i Spikersuppa, men med økende pågang av publikum, spesielt under selve paradehelgen, har Oslo Pride sett behovet for å utvide både areal og tilbud. I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi større kapasitet.

"Dette blir tidenes Oslo Pride. Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering", sier leder Dan Bjørke i en pressemelding.

Alt på ett område

Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, BamseScenen, mingleområder, serveringssteder, barer, Pridebutikken og stands fra ulike organisasjoner og foreninger. I tillegg vil kultursatsningen fra fjorårets Pride Square integreres med en helt ny scene i parken, og Mini Pride får et eget område i forlengelsen av Kontraskjæret opp mot Skansen.

Pride House vil dessuten avholdes på Legenes hus på Christiania Torv, bare et steinkast unna Pride Park.

"Denne samlokaliseringen styrker programmet under Oslo Pride betydelig, med større bredde, representasjon og mangfold. Her er det plass til alle, og vi gleder oss masse", sier Bjørke.

Utover de faste arenaene til Oslo Pride vil det også avholdes flere offisielle arrangementer i samarbeid med andre arenaer, deriblant et utvidet program på SALT.

Powered by Labrador CMS