Pride

– Vil avsløre at Pride er et politisk og ideologisk prosjekt

Det høyreradikale partiet Alliansen har ført opp en rekke profilerte skeive personer på en Pride-liste til årets kommunevalg.

Alliansens Pride-liste til kommunevalget er en protest mot Pride og Fri ifølge Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.
Publisert Sist oppdatert

– Ja, det er jeg som står bak listeforslaget, sier Hans Jørgen Lysglimt Johansen, leder av det høyreradikale partiet Alliansen til Blikk.

På lista står blant andre tidligere FRI-leder Ingvild Endestad, transaktivist og samfunnsdebattant Luca Dalen Espseth, LOs Bård Nylund, Arbeiderpartipolitiker Jon Reidar Øyan og journalist Brita Møystad Engseth. Alliansen-lederen står selv på en 12. plass på lista.

– Grunnen til listeforslaget er at jeg vil få fram at Pride er et politisk og ideologisk prosjekt, og mange som deltar i Pride vet ikke at det er det de deltar i. Målet med lista er å få oppmerksomhet rundt Pride og Fri sin politiske agenda.

– De som står på lista har ikke blitt spurt. Hva slags strategi er det?

– Det er slik valgordningen fungerer, og det er åpent for å sette opp lister. Disse er alle folk som offentlig støtter Pride og er tilknyttet Fri, sier Lysglimt Johansen.

Lysglimt Johansen mener Pride i bunn og grunn er et verktøy som indoktrinerer barn i tema som kjønnsidentitet og legning,

– Mitt motto er «ligg unna ungene våre». Det er der jeg setter grensen, og hvor jeg mener Pride og Fri går altfor langt. Pride insiterer på å kommunisere med barn, og ideologisk indoktrinere barn i noe som faktisk er en radikal ideologi. Det er det Pride og Fri bedriver, sier Lysglimt Johansen.

– Rent oppspinn

Oslo Pride eies av Fri Oslo og Viken, og styreleder Jan Elisabeth Lindvik sier i en kommentar til Blikk at verken Oslo Pride eller Fri driver med indoktrinering av barn.

– Dette er rent oppspinn. Det er stor forskjell på ideologi og det vi i Fri kaller saklig informasjon og kunnskapsformidling. Hvis disse kreftene som står bak denne lista skal klare å stoppe det vi kaller saklig informasjon, da går vi mot et samfunn vi ikke ønsker å ha, sier Lindvik til Blikk.

– I vårt arbeid forsøker vi å skape forståelse for at vi lever i et mangfoldig samfunn og hvor alle skal ha gode levekår, sier Jan Elisabeth Lindvik.

– En vits

Samfunnsdebattant Brita Møystad Engseth er oppgitt over stuntet fra Alliansen-profilen.

– Sett bort i fra Lysglimt Johansen, er det en glimrende liste, sier Møystad Engseth til Blikk.

– Men dette gir jo ingen mening. Pride er ikke en ideologi, men et arrangement som feirer mangfold.

Tidligere Blikk-redaktør, Pride -arrangør og nå rådgiver i HivNorge, Arne Walderhaug står også på listeforslaget.

– For det første forstår jeg ikke hva han mener med prides politiske og ideologiske prosjekt. Det er jo bare tull. Hele dette stuntet er en vits, og avslører bare hva slags idiot denne fyren er, sier Arne Walderhaug til Blikk.

Powered by Labrador CMS