Skeiv sommer

– Jeg kunne ha valgt å dra på London den dagen

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står samfunnsdebattant og retorikkstudent Paul Omar Lervåg for tur.

Publisert

– Hei, Paul! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

– Fysisk er jeg like hel, men hjertet mitt er i tusen knas. I løpet av Pride var jeg veldig aktiv. Jeg gikk vel på fem Pride House arrangementer om dagen i en hel uke. Kunnskap og bevissthet er viktig, men jeg satt med en urolighet hele uka. Jeg tok tilfeldigvis pause dagen skytingen skjedde, men jeg kunne ha valgt å dra på London den dagen. Det gir meg litt deja vu til den gangen jeg ikke dro på Utøya i 2011. Skal man aldri gjøre noe som helst for å unngå å bli drept, eller skal man våge seg ut i håp om at det går bra? Det er viktig å ta forbehold, men vi kan ikke gi opp å leve livene våre.

I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

– Skeivt Kulturår har jeg merket svært lite til. Det er som om det ikke er Skeivt kulturår overhode. Hvis det er noe arrangementer, har jeg ikke hørt om dem i hvert fall. Informasjonsformidlingen i forbindelse med Skeivt kulturår er helt på trynet.

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

– Jeg har aldri vært den som hører på låter på repeat. Gjentagelse av låter blir fort kjedelig for meg. Som en person med ADHD og autisme trenger jeg mer variert stimuli. Derfor hører jeg på mye forskjellig, og er på jakt etter ny musikk. Gjerne fra det fjerne utland. Alt fra Sør-Amerika til Mongolia.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg leser ikke på noen spesielt akkurat nå, men jeg ser på «Ms. Marvel». Den er kjempekul! Foruten om det, bruker jeg sommeren på å spille videospill. Spiller via Xbox Game Pass og prøver mye nytt. «Far Cry 5» ble en overraskende hit for meg.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

– Desentralisering av behandlingstilbudet for transpersoner. Måten transpersoner har blitt behandlet av det norske helsevesenet på, er helt på trynet.

Powered by Labrador CMS